У Львові відзначили День Конституції Польщі

У Львові відзначили День Конституції Польщі

Фото
Укрінформ
Біля пам’ятника Адаму Міцкевичу у Львові відзначили 232-гу річницю з дня проголошення першої Конституції Республіки Польща.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«День Конституції у Польщі є одним із найбільших державних свят, що символізує національне єднання, незалежність та утвердження демократичних засад. Польський народ пишається своїми славними конституційними традиціями. Цінуємо, що сьогодні наші країни та їхні громадяни перебувають на боці правди та демократії. Вдячні Республіці Польща за надійну підтримку України в наших євроінтеграційних прагненнях, за неоціненну допомогу та увагу, яку влада Польщі та її народ присвятили і продовжують присвячувати українцям», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

У Львові відзначили День Конституції Польщі / Фото: Альони Николаєвич

З нагоди 232-ї річниці з дня проголошення першої Конституції Польщі на площі Міцкевича у Львові відбулись урочистості за участі представників польської громади та місцевої і обласної влади. Присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника польському поетові Адаму Міцкевичу.

Читайте також: В інтересах Польщі, щоб Україна дала відсіч російському агресору – Дуда

«Я переконана, що якби понад 200 років тому не була ухвалена Конституція, яка передала владу народові, то не було би вільної Польщі. Ми виховуємо в молодих людях вільний дух, який свого часу перейняли від народів, з якими ділили території – у тому ж числі від українців. Для мене особисто важливо, аби ми були справжніми соратниками України, допомагали їй до самої перемоги», – наголосила Генеральний консул Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкєвіч.

Як повідомлялося, перша Конституція Речі Посполитої була ухвалена Сеймом 3 травня 1791 року. Її вважають однією з найстаріших у Європі та другою у світі після Конституції США. У Польщі цей день святкують на найвищому рівні. Національне свято Третього Травня офіційно є вихідним.

Учора, 2 травня, у Польщі відзначали День державного прапору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-