Посадовця нацпарку на Херсонщині підозрюють у державній зраді, йому загрожує довічне

Посадовця нацпарку на Херсонщині підозрюють у державній зраді, йому загрожує довічне

Фото
Укрінформ
Заступникові директора Національного природного парку "Нижньодніпровський" оголошено підозру в державній зраді.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Державне бюро розслідувань.

Зазначається, що ще до початку повномасштабної війни до суду стосовно підозрюваного був направлений обвинувальний акт про незабезпечення охорони водних ресурсів. Дії фігуранта призвели до незаконного вилову в Дніпрі понад 157 тонн риби, що завдало державі збитків на суму більш як 62 млн гривень.

За даними слідства, з перших днів тимчасового захоплення Херсонської області зловмисник перейшов на бік ворога та всіляко допомагав йому. Встановлено, що підозрюваний відразу віддав загарбникам майно національного парку, зокрема два катери загальною вартістю майже два мільйони гривень. російські військові нанесли на судна свою символіку й використовували їх для патрулювання Дніпра та контролю Антонівського мосту.

Також фігурант брав активну участь у створенні загарбницького "Департамента экологии и природных ресурсов Херсонской области", що увійшов до складу псевдоадміністрації. Зокрема, готував нормативні документи фейкової установи, створював штатну структуру й агітував місцевих жителів іти працювати до "департаменту".

У ДБР вказують, що чоловік активно виконував накази колишнього "міністра зв'язку днр" Віктора Яценка й "віцегубернатора" Херсонської області Катерини Губаревої.

Читайте також: Експрацівника Укроборонпрому судитимуть за держзраду – «зливав» ворогу дані під час боїв за Київщину

Нині підозрюваний разом зі своїми "господарями" переховується на тимчасово захопленій території Херсонської області.

Йому інкримінується державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу). За це передбачено довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Як повідомляв Укрінформ, підозру в державній зраді оголосили голові Полтавського районного суду, викритій у співпраці з федеральною службою безпеки рф та передачі ворогу даних про захисників Маріуполя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-