Ворог за добу атакував 11 областей України

Ворог за добу атакував 11 областей України

Укрінформ
За добу армія російської федерації здійснила атаки на 11 регіонів України, била крилатими ракетами, застосовувала авіацію, міномети, безпілотники.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п'ятниці, 28 квітня.

У Київській області ранкова повітряна тривога тривала більш як дві години. В області працювала ППО. Уламки російської ракети пошкодили дев'ятиповерховий житловий будинок в Українці. Постраждала дитина, вона була госпіталізована. Пошкоджені квартири на 5-му та 6-му поверхах.

У Черкаській області під час ранкової тривоги (близько 4:30) росіяни атакували Умань. Дві крилаті ракети влучили у житловий будинок і складські будівлі. Пошкоджено близько 10 багатоквартирних будинків. Відомо про шістьох загиблих і 9 травмованих. Триває рятувальна операція.

У Чернігівській області за добу російська армія здійснила шість обстрілів Новгород-Сіверського району з мінометів, артилерії, РСЗВ. Ворог бив по напрямку міста Семенівка, здійснив чергові обстріли мосту через річку Судость біля села Гремʼяч Новгород-Сіверського району. Міст виведений із ладу.

Читайте також: росіяни під час атаки застосовували ракети «Іскандер-К», які складно виявити – Ігнат

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили 27 обстрілів прикордонних Середино-Будської, Зноб-Новгородської, Есманської, Шалигинської, Свеської, Білопільської, Юнаківської, Хотінської та Миропільської територіальних громад. Зафіксовано понад 130 ударів з мінометів, артилерії, гранатометів, а також пуски ракет з території рф.

У Запорізькій області війська рф обстріляли Оріхів, Гуляйполе, Новоданилівку, Преображенку, Залізничне, Кам'янське. За добу росіяни здійснили 90 атак на 21 прифронтовий населений пункт: 74 артилерійських ударів, 4 з РСЗВ та 12 атак із застосуванням БПЛА. Є руйнування.

У Дніпропетровській області вранці військові з повітряного командування "Схід" збили сім російських крилатих ракет. У Дніпрі зруйнований приватний будинок. Загинули 2-річна дівчинка та 31-річна жінка. Троє людей постраждали.

У Дніпрі внаслідок атаки також зруйновано будівлю приватного підприємства. Постраждала 70-річна жінка.

Вночі ворог обстріляв Червоногригорівську громаду Нікопольського району.

Читайте також: Кулеба: Шлях до миру – озброїти Україну F-16

У Харківській області на Слобожанському напрямку військ рф здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Басове, Бугаївка, Козача Лопань, Стрілеча, Глибоке, Гатище, Вовчанськ, Вільхуватка, Бологівка, Дворічанське та Колодязне.

На Куп’янському напрямку під вогнем перебували Кам’янка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Лиман Перший, Дорошівка, Берестове.

Пошкоджені будинки в селах Липці Харківського району та Петропавлівка Куп'янського району.

Вчора між селами Токарівка і Кочубеєвка Харківського району при проведенні робіт з відновлення ліній електропередач автомобіль Харківобленерго підірвався на вибухонебезпечному предметі. 54-річний водій загинув, четверо працівників дістали поранення.

У Луганській області поблизу Нововодяного, Невського та Макіївки через масований ворожий вогонь пролунали 48 вибухів.

Під російським вогнем перебували Новоселівське, Діброва та Білогорівка.

У Донецькій області ворог здійснив 25 обстрілів 14 населених пунктів, зокрема це Авдіївка, Бахмут, Костянтинівка, Красногорівка, Хромове, Шахтарське, Іванопілля, Курахове, Часів Яр.

Пошкоджені 14 житлових будинків (з них вісім багатоквартирних), три приміщення міської лікарні, школа, дитсадок, ЛЕП, гараж, дві споруди фермерського господарства, два автомобілі.

За добу на Донеччині одна людина була поранена.

У Миколаївській області вчора зранку ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Читайте також: У поліції показали наслідки ракетної атаки росіян на Київщину

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 61 обстріл, по Херсону вдарили шість разів (39 снарядів). Загалом російські військові поцілили у райони 27 населених пунктів.

Через російську агресію двоє людей загинули, троє дістали поранення.

Ворог вкотре вдарив по Кізомису Білозерської громади, на село агресори скинули пʼять керованих авіабомб.

росіяни обстріляли Одрадокам‘янку Тягинської громади. Від отриманих поранень на місці загинула 60-річна жінка. Її 73-річний чоловік дістав тяжкі травми.

Зі звільненої від росіян території Херсонщини евакуювали ще 94 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-