Говорити про масову евакуацію з окупованих територій Запорізької області зарано - мер Мелітополя

Говорити про масову евакуацію з окупованих територій Запорізької області зарано - мер Мелітополя

Укрінформ
Мешканцям деяких окупованих населених пунктів у Запорізькій області окупаційна влада рекомендує виїхати в Крим чи Мелітополь, але про масову евакуацію мова не йде.

Про це сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров під час брифінгу, проведеного у межах Міжнародного саміту міст та регіонів, передає кореспондент Укрінформу.

"В селищах навколо Токмака і Молочанська їздять автівки з гучномовцями, оголошуючи про те, що вони рекомендують виїхати до Криму або до Мелітополя. Також говорять, що треба подати анкети дітей, яких вони збираються евакуювати 5-7 травня. Проте говорити про те, що розпочалась масова евакуація з тимчасово окупованих територій Запорізької області поки ми не можемо", - сказав Федоров.

Він також нагадав, що окупанти вивозять техніку та обладнання з банків, дитячих садочків, знімають кондиціонери, "націоналізують" майно мешканців.

Читайте також: Мер Мелітополя розповів про план дій після звільнення міста

Раніше повідомлялось, що Федоров взяв участь в Міжнародному саміті міст та регіонів, який проходить у Києві. Він розповів про план дій, які треба буде зробити після деокупації Мелітополя.

Читайте також: Із Мелітополя за два тижні виїхали понад 2000 людей, щоб уникнути «мобілізації» - Федоров

Участь у заході беруть близько 100 представників іноземних держав з усього світу, голови асоціацій міст та регіонів, представники Конгресу Ради Європи та голови українських громад і регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-