Із Мелітополя за два тижні виїхали понад 2000 людей, щоб уникнути «мобілізації» - Федоров

Із Мелітополя за два тижні виїхали понад 2000 людей, щоб уникнути «мобілізації» - Федоров

Єдині новини
Укрінформ
росіяни створили електронний реєстр військовозобов’язаних і роздаватимуть електронні повістки на тимчасово захоплених територіях Запорізької області. Аби уникнути цього з Мелітополя виїхали понад 2000 людей. 

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Окупанти створили електронний реєстр військовозобов’язаних і роздаватимуть електронні повістки. В першу чергу мобілізація розпочалася для тих, хто взяв рашистські паспорти, бо в електронний реєстр потрапляють ті, хто його взяв", - сказав він.

За словами Федорова, загарбники  будуть обмінюватись даними. Наприклад, якщо мешканці звернулись в лікарню в місті Мелітополі, то одразу ці люди потрапляють і в реєстр тих, хто може отримувати повістку.

Читайте також: У Мелітополі та Бердянську проходить флешмоб «Віддери рашизм»

"Або ж, якщо звернулись за матеріальною допомогою в якісь фейкові органи влади, то також вони попадають в реєстр. Чому люди звертаються по допомогу? Бо після року окупації багато в кого закінчились заощадження, а обіг гривні на 98% зупинений", - сказав Федоров.

Мер додав, що уникнути мобілізації можна лише виїхавши з окупації. За два останніх тижні це зробили вже більше 2000 людей.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому Мелітополі російські загарбники з грудня минулого року проводять приховану мобілізацію. Днями вони заявили про створення ще одного «добровольчого батальйону».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-