російська армія за добу атакувала дев’ять областей України — зведення ОВА

російська армія за добу атакувала дев’ять областей України — зведення ОВА

Укрінформ
Під ударами військ російської федерації протягом доби перебували дев’ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 20 квітня.

У Чернігівській області росіяни двічі обстріли зі ствольної артилерії та мінометів Новгород-Сіверський район. Обійшлось без втрат і руйнувань.

У Сумській області вночі та зранку ворог здійснив два мінометних обстріли Білопільської громади. Інформація про постраждалих, руйнування об’єктів інфраструктури не надходила. Дані уточнюються.

Вчора протягом дня росіяни здійснили обстріли прикордонних громад – Юнаківської, Білопільської, Шалигинської, Новослобідської, Хотінської. Зафіксовано 52 влучання з мінометів, артилерії, гранатометів. За попередніми даними без наслідків.

Читайте також: У КМВА кажуть, що поширили попередню інформацію про «падіння супутника», аби заспокоїти киян

У Запорізькій області ворог здійснив 86 ударів по 13 населених пунктах з різних видів озброєння. Зафіксовано 20 нових руйнувань, але люди не постраждали.

У Дніпропетровській області цієї ночі військові з повітряного командування "Схiд" та ППО тероборони приземлили шість ударних БПЛА.

Вчора росіяни знову обстрілювали область. У Великомихайлівськiй громадi Синельникiвського району пошкоджені дві адмiнбудiвлi та авто. У Червоногригорівській громаді Нікопольського району пошкоджене приватне підприємство та розбиті 34 сонячні панелі. Минулося без жертв.

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог обстріляв населені пункти: Стрілеча, Огірцеве, Вовчанськ, Петропавлівка, Караїчне, Землянки, Устинівка та Одрадне.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Берестове.

Ввечері ворог обстріляв село Колісниківка Куп'янського району, пошкодженні житлові будинки. Внаслідок обстрілу міста Куп’янськ пошкоджено приватний будинок, сталася пожежа.

У Луганській області минулої доби росіяни намагались покращити тактичне положення і вели безуспішні наступальні дії в районах південної околиці Кремінної та Серебрянського лісництва.

Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Діброва, Кузьмине і Білогорівка.

Ворог продовжує зазнавати втрат, заповнюючи пораненими мережу цивільних медичних закладів. Навіть у невеликих населених пунктах.

У Донецькій області росіяни обстріляли населені пункти: Авдіївка, Дружківка, Костянтинівка, село Ласточкине, смт Велика Новосілка, Бахмут, село Новодмитрівка, Віролюбівку, Часів Яр, Новокалинове. За добу одна людина загинула, двоє поранених.

Читайте також: У Бахмуті досі залишаються діти - Верещук

Пошкоджено 26 об’єктів: 15 житлових будинків, з яких 6 — багатоквартирних, будівля лікарні, дитсадок, ЦНАП, 8 цивільних автомобілів.

У Миколаївській області сьогодні вночі ворог завдавав ударів з РСЗВ по місту Очаків Очаківської громади. Наслідки пошкоджень уточнюються. Постраждалих немає.

У Херсонській області ворог здійснив 60 обстрілів, випустивши 298 снарядів з важкої артилерії, БПЛА та авіації.

Місто Херсон ворог обстріляв 5 разів.

Через російську агресію шестеро людей дістали поранення.

росіяни вдарили по селу Зміївка Бериславської громади. Ворог вкотре поцілив у будівлю місцевої школи, а також пошкодив приміщення медичної амбулаторії. Крім того, російська армія завдала удару по автобусному парку у Херсоні. Через обстріл пошкоджено декілька комунальних транспортних засобів.

Читайте також: На Херсонщині задокументували понад 60 випадків зґвалтувань солдатами рф

Зі звільненої території області евакуйовано 87 особи.

Як повідомляв Укрінформ, керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк поінформувала, що ворог отримав нову партію "шахедів", якими атакував південь України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-