У КМВА кажуть, що поширили попередню інформацію про «падіння супутника», аби заспокоїти киян

У КМВА кажуть, що поширили попередню інформацію про «падіння супутника», аби заспокоїти киян

Укрінформ
Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко заявив, що КМВА розповсюдила попередню інформацію про "падіння супутника", щоб заспокоїти киян, які бачили яскравий спалах у небі 19 квітня близько 22:00.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

За словами Попка, близько 22:00 години 19 квітня у межах Києва у небі було зафіксовано падіння невідомого повітряного об’єкту. Після перевірки та уточнення, інформація щодо ймовірного застосування ворожих літальних апаратів чи повітряного удару ракетним озброєнням не підтвердилася.

"Але дуже яскраве світіння від падіння невідомого об’єкту викликало у киян хвилювання і занепокоєння. Аби заспокоїти мешканців та гостей столиці, Київська міська військова адміністрація оприлюднила інформацію про ймовірне падіння американського сателіта і з поміткою "попередня інформація", - зазначив Попко.

Читайте також: У Києві ймовірно бачили космічне тіло, яке увійшло в щільні шари атмосфери – Центр спецконтролю

Він додав, що на той момент даних чи попереджень про можливе входження в атмосферу Землі значного за розмірами космічного тіла від жодного світового аерокосмічного агентства чи астрономічної обсерваторії не було. Проте було попередження від NASA про падіння на Землю їхнього космічного супутника.

"Зараз, після офіційної заяви NASA ми можемо дати уточнену інформацію – це не був їхній супутник. Що саме це було – мають з’ясувати виключно фахівці. Але найголовніше це безпека Києва і спокій киян. Це не був ракетний обстріл, наша протиповітряна оборона не застосовувала наявне озброєння", - наголосив Попко.

Читайте також: Ігнат про спалах над Києвом: Повітряні сили не займаються небесними тілами

Як повідомляв Укрінформ, близько 22:00 години 19 квітня у небі на Києвом спостерігали яскравий спалах повітряного об'єкта. У КМВА припустили, що це явище могло стати результатом падіння на Землю космічного супутника Національне агентство США з аеронавтики й дослідження космічного простору (NASA).

Своєю чергою у NASA спростувало твердження, що спалахи на Києвом могли бути спричинені падінням з орбіти супутника RHESSI.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-