На Чернігівщині — пік весняної повені

На Чернігівщині — пік весняної повені

Укрінформ
На річках Чернігівської області спостерігається пік весняної повені — рівень води перевищує нульову відмітку на 5-7 метрів.

Про це в Фейсбуці повідомляє Чернігівський обласний центр з гідрометеорології, передає Укрінформ.

"17 квітня на Дніпрі в межах області сформувались піки весняної повені: біля села Неданчичі – з відміткою 710 см над нулем поста, біля села Дніпровське – з відміткою 576 см над нулем поста. На Сеймі біля села Мутин 14-17 квітня спостерігався максимальний рівень весняної повені з відміткою 666 см над нулем поста", - йдеться у дописі.

Читайте також: Підтопленими залишаються понад 1,5 тисячі господарств та 330 будинків у шести областях України

 Чернігівська міська рада повідомляє, що у Чернігові очікують підйому води в Десні на 7 метрів, однак при цьому річка не затопить домоволодіння містян.

"Спостерігається підйом води у річці Десна у межах міста Чернігова. За останній тиждень він збільшився на 29 см і на сьогодні складає 587 см над нулем поста. У нас є ще запас до виходу води в заплаву — один метр десять сантиметрів. Прогноз гідрометцентру — 700 см — це найбільший рівень води, який може бути за останні десять років", - сказав начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради Григорій Годун

За його словами, 700 см — це тільки вихід води у заплаву біля "Річкового порту". Тому ситуація контрольована і ніякого підтоплення домогосподарств у Чернігові не очікують.

Читайте також: У Києві готуються до піку паводків: які райони під загрозою підтоплень

Як повідомляв Укрінформ, повінь у Чернігівській області загрожує підтопленням 22 населеним пунктам, де проживає 4 тисячі осіб.

Фото: ГУ ДСНС у Чернігівській області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-