У Києві готуються до піку паводків: які райони під загрозою підтоплень

У Києві готуються до піку паводків: які райони під загрозою підтоплень

Укрінформ
У Києві станом на ранок вівторка не спостерігається аварійних підтоплень, водночас до піку паводку, який очікується 22 квітня, будуть проведені спеціальні навчання щодо організації та виконання аварійно-рятувальних робіт в умовах надзвичайної ситуації.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КМВА.

"Станом на 9.00 18 квітня по місту Києву не зафіксовано аварійних підтоплень. Сьогодні, як і вчора, відбувається пропуск весняного водопілля через Київську ГЕС, тому на р. Дніпро у м. Києві ще утримується затоплення заплавних територій – парку «Муромець», «Гідропарк», Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватних ділянок у районі Осокорків", - зазначив Попко.

Наслідки підтоплень у Києві / Фото: Євген Котенко, Павло Багмут, Укрінформ

Він підкреслив, що пік паводків, за прогнозами Укргідрометцентру, очікується 22 квітня. Він наголосив, що очікуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах Києва не становить загрози промисловим об’єктам і житловим масивам, водночас можливе подальше підтоплення місць відпочинку на Трухановому острові, «Гідропарку», парку «Муромець»; часткові підтоплення садово-дачної забудови Воскресенських Садів, Русанівських Садів, Осокорків, Позняків, Вишеньок.

Читайте також: Рівень води у Дніпрі за добу зменшився на 7 сантиметрів

«Усі потрібні служби міста Києва готуються до можливих надзвичайних ситуацій. Тому 19 квітня, завчасно, до настання піку паводку, будуть проведені спеціальні навчання. На них буде відпрацьована організація та виконання аварійно-рятувальних та невідкладних робіт в умовах надзвичайної ситуації під час паводку», - зауважив глава КМВА.

За його словами, у навчаннях братимуть участь представники муніципальної безпеки, житлово-комунальної, транспортної інфраструктури, охорони здоров’я, національної поліції, патрульної поліції, ДСНС, аварійно-рятувальної служби, комунального підприємства «Плесо», Київавтодору, Товариства Червоного Хреста України, Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Читайте також: Підтопленими залишаються понад 1,5 тисячі господарств та 330 будинків у шести областях України

Попко зауважив, що під час навчань буде використана спеціальна техніка та обладнання. Будуть відпрацьовані різноманітні заходи, зокрема проведення робіт щодо інженерного захисту – будівництво дамби мішками з піском; відкачування води з підтопленого об’єкта; евакуація людей з підтоплених територій; рятувальні роботи щодо зняття з дрейфуючого плавзасобу потерпілих; надання екстреної медичної допомоги потерпілим у складних метеоумовах.

"Київ готується. Київ буде захищений. Тож прошу усіх мешканців зберігати спокій, не панікувати", - наголосив начальник Київської міської військової адміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області створюють оперативні штаби й мобільні групи для управління роботами під час повені та паводків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-