З полону повернувся механізатор з Харківщини Сергій Пугасій, який вважався зниклим безвісти

З полону повернувся механізатор з Харківщини Сергій Пугасій, який вважався зниклим безвісти

Укрінформ
З полону повернувся мобілізований механізатор з Харківщини, 49-річний Сергій Пугасій, який вважався зниклим безвісти під Бахмутом майже два місяці.

Цю інформацію підтвердила кореспонденту Укрінформу староста Алісівського округу Близнюківської громади Лозівського району Олена Романенко.

Фото з дружиною Фейсбук Анжели Пугасій

«22 лютого 2023 року він перестав виходити на зв’язок. Потім прийшла звістка з військкомату, що він безвісті зник. Дружина його активно шукала, всюди писала запити, заяви, я допомагала їй з документами, робили в старостаті копії. Підтримували її, вірили, і от на Великдень така радість! Для усього села, для усієї громади, бо вона в нас невеличка, ми всі тут знайомі», - розповіла Романенко.

Читайте також: У Стокгольмі провели акцію підтримки полонених захисників острова Зміїний

За її словами, Сергій Пугасій – військовослужбовець 93-ої бригади «Холодний яр», його мобілізували цієї зими.

«До військової служби він працював механізатором, трактористом. Доброзичливий, завжди допоможе, коли щось треба», - зазначила Романенко.

Вона додала, що односельці готують теплий прийом для земляка.

«У попередні обміни ми так вдивлялися у фотографії, відео в Інтернеті – думали, а, може ж, побачимо нашого. Плакали вчора всі від щастя. Сергій для нас справжній герой, як і всі наші військові, завдяки яким ми можемо працювати, а наші діти - навчатися», - зазначила староста.

Читайте також: З російського полону визволили ще 130 українських військових

На повернення захисника чекали дружина, доросла донька, онук і 9-річний син.

«Донька і онук зараз на заході України, а дружина з молодшим сином були цей час удома, уже сьогодні вони вдвох поїхали до Сергія. Він проходить обстеження у шпиталі в іншій області», - розповіла Романенко.

Як повідомлялося, 16 квітня Україна повернула з рф 130 захисників: 92 військовослужбовця ЗСУ, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, троє прикордонників, по двоє представників Військово-морських сил та Державної спеціальної служби транспорту. 48 захисників вважалися зниклими безвісти.

Фото: Дмитро Лубінець, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-