Японський журналіст Такаші Озакі у капеланському батальйоні «Маріуполь» прийняв хрещення

Японський журналіст Такаші Озакі у капеланському батальйоні «Маріуполь» прийняв хрещення

Укрінформ
Японський журналіст Такаші Озакі (Takashi Ozaki), який вже більше року волонтерить в Україні в капеланському батальйоні «Маріуполь», прийняв хрещення.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив пастор, військовий капелан Геннадій Мохненко, який зараз разом із капеланським батальйоном «Маріуполь» займається волонтерством на найнебезпечніших ділянках фронту.

«Вперше Такаші до нас приїхав уже більше року тому для того, щоб записати зі мною інтерв'ю… Він, людина іншої культури, яка цілий рік спостерігає за роботою нашого капеланського батальйону, каже: «Ви щодня ризикуєте життям, щоб допомагати людям, і я хочу стати християнином, як і ви. Це таке гарне свідчення. І ми його хрестили прямо на католицький Великдень 9 квітня. Він після того, як ми його охрестили, прийняв перше у своєму житті причастя», - розповів Мохненко.

Читайте також: Геннадій, військовослужбовець Інтернаціонального легіону оборони України

Капеллан пояснив, що Такаші працював і зараз продовжує працювати з багатьма іноземними виданнями. «Його публікація була у легендарному Newsweek. Я бачив багато різних видань, де були публікації, репортажі. Він пише і до газет, і до журналів», - уточнив пастор.

За словами Мохненка, коли більше року тому він дав інтерв'ю японському журналісту, незабаром забув про це, але потім Такаші сам про себе нагадав тим, що став допомагати капеланському батальйону в прифронтових районах і на сході, і на півдні України.

«Я тоді дав коротеньке інтерв'ю та забув. Потім минуло тижнів зо два, дивлюся, а він з нами на фронт поїхав, потім почав мотатися з моїми командами по різним фронтовим селищам, бачив, як він працював на складі вантажником. Я запитав у наших хлопців про нього, а вони розповіли, що він винайняв квартиру в Запоріжжі і став нам допомагати. Так він протягом цілого року працює з нашою командою», - розповів Мохненко.

Пастор уточнив, що Такаші їздить по всім активним фронтам - і на східному був, і в Херсон їздить і скрізь допомагає розвозити, доставляти гуманітарну допомогу нужденним. Також він продовжує працювати як журналіст, пише цікаві репортажі.

«Він, звісно, як японець, цікавий. Завжди де б ми не з'являлися, його звуть у гості, люблять. Він у Гуляй Полі залишався з нашими солдатами, прожив там кілька діб у підвалах під обстрілом. У нього вже купа друзів, його впізнають. Він вчить українську мову, вже щось почав говорити. Здебільшого спілкується англійською, але досить активно вивчає українську», - пояснив капелан.

Читайте також: Польські парамедики показали, як евакуйовують поранених українських захисників із Бахмута

Він в одному зі своїх постів у Фейсбуці також цитував японця Такаші, який захотів прийняти християнське хрещення і «бути назавжди частиною капеланського батальйону «Маріуполь».

«Тепер цей японець - християнин... Несподівано, але дуже приємно... Дякую Такаші за твоє служіння Богу та людям в Україні!!!», - написав Мохненко.

Він додав, що капеланський батальйон «Маріуполь» наразі щодня працює на фронті, продовжує евакуювати людей з-під вогню, підвозити все необхідне захисникам України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-