Польські парамедики показали, як евакуйовують поранених українських захисників із Бахмута

Польські парамедики показали, як евакуйовують поранених українських захисників із Бахмута

Відео
Укрінформ
Польські парамедики з групи W międzyczasie (“Тим часом” – укр.) показали, як евакуйовують поранених українських захисників із Бахмута.

Відповідне відео група розмістила на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Хлопці евакуйовують українських воїнів під вогнем противника, ледь не прориваючись крізь дим, сталь і вогонь. Попри складну ситуацію, хлопці повертаються тим же шляхом у пекло, яким є Бахмут, не залишаючи українських захисників у біді”, - підкреслюють польські парамедики.

Вони жартома зауважують, що, крім медичних навиків, мають можливість “попрактикуватись у поєднанні водіння по бездоріжжю та гонок Формули-1”.

Читайте також: Під Бахмутом під час евакуації поранених загинула бойовий медик Яна Рихліцька

“Доки фортеця Бахмут оборонятиметься – ми і наші медичні рюкзаки будемо там”, - підкреслили польські парамедики.

Нещодавно очільник W międzyczasie Даміан Дуда в інтерв’ю Укрінформу розповів, що група планує розширитися до 20 людей, які по черзі їздитимуть в Україну на фронт. Під час відбору ставка робиться на досвідчених парамедиків, які мають військовий досвід. Він розповів, що нещодавно у Варшаві відбувся перший навчальний курс парамедиків, і охочих узяти в ньому участь не бракувало. Після цього перша група польських парамедиків відбула до Бахмута.

Декілька днів тому інша група польських парамедиків потрапила під обстріл на фронті. В результаті, один із них отримав серйозні поранення, його перевезено з Дніпра до Києва. Іншого парамедика, який мав легкі поранення, уже перевезено для подальшого лікування до Польщі.

Читайте також: В Україні треба створити кілька міжнародних місій з навчання бойових медиків – парамедик

Як повідомляв Укрінформ, напередодні під Бахмутом загинув польський доброволець - командир взводу у Міжнародному легіоні. Водночас, двоє інших польських добровольців, які також зазнали поранень на фронті декілька днів тому, все ще перебувають у важкому стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-