В Одесі відкрився консультаційний центр уповноваженого Ради з прав людини

В Одесі відкрився консультаційний центр уповноваженого Ради з прав людини

Укрінформ
В Одесі розпочав роботу консультаційний центр уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Як передає Укрінформ, про це повідоив у Телеграмі омбудсмен Дмитро Лубінець.

У консультаційному центрі жителі Одеської області зможуть отримати роз’яснення щодо шляхів повернення дитини або сімей із дітьми з тимчасово захоплених росіянами територій, офлайн та онлайн консультації щодо отримання свідоцтва про народження дитини в умовах воєнного стану або його легалізацію, якщо документ отриманий на тимчасово захопленій території.

Також можна отримати роз’яснення щодо встановлення контактів із дитиною, яку вивіз один із батьків за кордон.

Крім того, в центрі можна заповнити форми розшуку дитини або заявки на отримання допомоги дітям, які зазнали поранень і травмувань внаслідок війни, та інших питань, пов’язаних з порушеннями прав людини.

Читайте також: Українці зможуть дистанційно отримувати безоплатні правові консультації - Лубінець

У церемонії відкриття взяли участь співробітники Офісу омбудсмена, партнери з проєкту уряду Канади “Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe), представники органів державної влади та громадських організацій Одещини.

Звернутися до консультаційного центру в Одесі можна за адресою: вул. Канатна, 83, офіс 103 із понеділка по пʼятницю з 09:00 до 16:00, за телефонами: 0800-50-17-20, 048-722-05-22, 048-722-07-22, 0668236488.

В Офісі обмудсмена нагадали, що консультаційні центри уповноваженого уже працюють у Києві, Хмельницькому, Львові та Дніпрі.

Як повідомляв Укрінформ, Лубінець представив перед Комітетом ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнародних відносинщорічну доповідь про стан додержання та захист прав і свобод людини і громадянина в Україні за 2022 рік.

Фото: Офіс омбудсмена

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-