Західноукраїнському дитячому медцентру передали обладнання на ₴45 мільйонів

Західноукраїнському дитячому медцентру передали обладнання на ₴45 мільйонів

Фото, відео
Укрінформ
Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центру (ЗУСДМЦ) передали обладнання на суму понад ₴45 мільйонів, придбане за кошти з благодійного аукціону.

Про це написала перша леді України Олена Зеленська у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Під час робочого візиту до Львова відвідала Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр (ЗУСДМЦ). Ультрасучасне обладнання для діагностики він отримав завдяки коштам, які зібрало Посольство України у Великій Британії під час спеціального благодійного аукціону. Я вдячна Посольству, яке відгукнулося на пропозицію об’єднати зусилля, щоб зібрати кошти для придбання сучасного медичного обладнання. Загальна сума закупівлі – понад ₴45 мільйонів", - написала Зеленська.

Крім того, перша леді разом із міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком відвідали Клініку психічного здоров’я дітей, підлітків та молоді ЗУСДМЦ.

"Із 2022 року вона бере активну участь у Всеукраїнській програмі ментального здоров’я. Психологи клініки пройшли навчання в Ізраїльському центрі травми та стійкості NATAL і тепер надають безкоштовну підтримку вимушеним переселенцям та постраждалим від війни. Хоча працюють тут не лише з дітьми: у групах підтримки для батьків «Діти і війна» за сприяння ЮНІСЕФ в Україні долають воєнні травми із цілими родинами", - зазначила дружина Президента.

Читайте також: Перші леді України та Польщі відвідали варшавський центр допомоги біженцям

Також клініка здійснює діагностику нейророзвиткових розладів (компульсивні й тривожні розлади, депресії через війну тощо), розладів підліткового віку та допомагає зберегти здоров’я підлітків і молоді.

За словами Зеленської, за час повномасштабного вторгнення фахівці установи надали 1270 консультацій пацієнтам віком від 2 до 72 років.

Як повідомлялося, у Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського почав працювати томограф, який за 1 млн євро придбали європейські партнери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-