Перші леді України та Польщі відвідали варшавський центр допомоги біженцям

Перші леді України та Польщі відвідали варшавський центр допомоги біженцям

Фото, відео
Укрінформ
Дружини Президентів України Олена Зеленська та Польщі Агата Корнгаузер-Дуда відвідали у Варшаві центрі допомоги мігрантам і біженцям від «Карітас Польща» (Caritas Polska).

Як передає Укрінформ, про це Зеленська повідомила у Телеграмі.

«Допомога з орендою житла, гроші на харчування, психологічна підтримка, мовні курси, працевлаштування, усебічні заняття для дітей і дорослих, кімнати для малечі та старших – це далеко не все, що отримують українці у варшавському центрі допомоги мігрантам і біженцям від «Карітас Польща» (Caritas Polska). Сьогодні побували тут разом із колегою Агатою Корнгаузер-Дудою», - зазначила Зеленська.

Читайте також: Зеленська зустрілася з українськими медиками, які завершують навчання у Польщі

За її словами, із «Карітасом» – благодійною організацією католицької церкви – стикався майже кожен українець, якого війна вигнала за кордон. Адже саме тисячі волонтерів «Карітасу» просто на кордоні роздавали українцям їжу, напої, термоси, ковдри в перші дні широкомасштабного російського вторгнення.

«І дотепер допомагають у різних містах країни: центрів, подібних до варшавського, у Польщі діє 32. Мільйони українців отримали не лише дієву підтримку, але й безцінне відчуття, що в незнайомій країні не залишаються з проблемами сам на сам», - зауважила Зеленська.

Читайте також: У Польщі підписали документ про відбудову України - Зеленський

Вона подякувала кожному польському волонтеру й кожній волонтерці, які супроводжують українців на нелегкому емігрантському шляху, і підкреслила, що «добро обов’язково повернеться сторицею».

Джерело: ОП
Як повідомляв Укрінформ, раніше Олена Зеленська й Агата Корнгаузер-Дуда зустрілися з українськими медиками, які завершують у Польщі курс із вертолітної екстреної медичної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-