Загарбники на Херсонщині затримали «главу адміністрації» Каховки - ЗМІ

Загарбники на Херсонщині затримали «главу адміністрації» Каховки - ЗМІ

Укрінформ
На тимчасово захопленій території Херсонської області російські силовики затримали так званого голову адміністрації Каховки.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, передає Укрінформ.

"За словами мешканців Каховки, гауляйтера міста Павла Філіпчука російські силовики затримали вранці 10 квітня дорогою до Скадовського району, куди він їхав нібито на нараду з іншими представниками окупаційних «адміністрацій» області. Разом із ним нібито затримали також двох відомих колаборантів з Каховки – Максима Стрельцова і Миколу Степанова", - йдеться у повідомленні.

За інформацією ЦЖР, Філіпчука загарбники підозрюють у тому, що він виписував собі премії у сумі 1 млн рублів і махінаціях з російськими грошима, призначеними для виплати пенсій та соціальної допомоги, а також через махінації з поставками овочів за спекулятивними цінами.

Своєю чергою депутат Херсонської облради Сергій Хлань написав у Фейсбуці, що "з понеділка колаборант перебуває під вартою фсб".

Павло Філіпчук до 2020 року був депутатом облради від "Опозиційного блоку", очолював бюджетну комісію.

Читайте також: У Новій Каховці росіяни закопують на перехрестях бочки з невідомим вмістом

У 2015 році на сесії Каховської ради Хлань ударив Філіпчука ковбасою.

У 2013 році Філіпчука вигнали з "Партії регіонів" через "привласнення та приховування ним печатки, штампів, офіційних документів Каховської міської організації ПР". Крім того, його звинувачували в махінаціях зі сплатою, обліком і використанням членських внесків.

Читайте також: На захоплених територіях Херсонщини росіяни посилили примусову паспортизацію - Хлань

За кілька днів до широкомасштабного нападу рф на Україну Філіпчук повернувся до Каховки з російського Сочі, з перших днів співпрацював з окупантами.

Утім, фактичним керівником окупаційної "адміністрації" Каховки був росіянин Раушан Жаркомбаєв, який приїхав з депресивного поселення Тайожний Красноярського краю рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-