Коригував вогонь по закладах освіти: жителю Миколаєва дали вісім років за ґратами

Коригував вогонь по закладах освіти: жителю Миколаєва дали вісім років за ґратами

Укрінформ
До восьми років позбавлення волі засудили жителя Миколаєва, який коригував ракетні удари російських загарбників по закладах освіти.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За публічного обвинувачення Миколаївської обласної прокуратури суд визнав жителя Миколаєва винним у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних сил України (ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України). Його засуджено до 8 років позбавлення волі.

Читайте також: Коригувальник ворожого вогню на Запоріжжі проведе за ґратами 15 років

Прокурори довели, що чоловік від початку повномасштабного вторгнення рф збирав розвіддані про дислокацію та переміщення українських військових і техніки ЗСУ, а також коригував вогонь по будівлях закладів освіти.

«Засуджений здійснював постійне візуальне спостереження за об’єктами, що цікавили ворога, а результати спостереження надсилав кураторам закритими канали електронного зв’язку. Отримані дані окупанти використовували для завдання прицільних ракетних ударів», - ідеться в повідомленні.

До набрання вироком законної сили чоловік перебуватиме під вартою.

Читайте також: Коригувальник ворожого вогню по аеропорту Кривого Рогу проведе за ґратами 15 років

Як повідомляв Укрінформ, у березні Служба безпеки України у ході контрдиверсійних заходів в Одеській області затримала агента фсб рф, який наводив російські ракети на електропідстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-