У Львові біля лікарні встановили скульптуру хлопчика, батькові якого пересадили легені

У Львові біля лікарні встановили скульптуру хлопчика, батькові якого пересадили легені

Фото, відео
Укрінформ
На подвір'ї лікарні Святого Пантелеймона у Львові встановили скульптуру хлопчика, який дивиться на операційний блок і вірить в диво. Це монумент 12-річного Тимофія Чернишова, батькові якого кілька місяців тому тут виконали трансплантацію легень.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Львові біля лікарні встановили скульптуру хлопчика, батькові якого пересадили легені/Фото: Людмила Гринюк

«Наша команда працювала понад два місяці, аби виготовити цю скульптурну композицію. Ми багато спілкуватись з Тимофієм, аби передати ті емоції, які він пережив. Для нас це дуже особливий проєкт: дитина дивиться на операційний блок і кожен, хто проходить повз - надихається його вірою і надією», - розповів доцент кафедри монументально-декоративної скульптури Львівської національної академії мистецтв Олександр Гончарук.

Скульптуру вилили із з бронзи, її вага – 150 кг.

Натхненник композиції – Тимофій Чернишов разом із батьком Олександром, якому в січні львівські трансплантологи пересадили легені, також приїхали на відкриття монумента.

Поки тато був на операційному столі, дитина, яку батько виховує сам, з надією і вірою стояла під дверима операційного блоку. Відеосюжет про хлопчика показали по телебаченню. І один чоловік захотів зробити скульптуру.

Читайте також: У Вінниці вперше провели трансплантацію серця

«Це дуже складна операція – пересадка легень. Ми раді, що все пройшло добре. Зараз і пацієнт, і його син стоять тут з нами. Меценат, завдяки якому ця скульптура встановлена, є нашим добрим другом. Але він бажає залишатись неназваним. Дякуємо йому дуже за цей подарунок. І хочу побажати, щоб кожна дитина дочекалася свого тата», - зазначив генеральний директор Першого медоб’єднання Львова Олег Самчук.

Як повідомляв Укрінформ, у Першому медичному об’єднанні Львова провели другу в історії України трансплантацію легень від посмертного донора. Донорський орган отримав батько-одинак, легені якого постраждали під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Операцію українські лікарі вперше зробили без допомоги іноземних колег.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-