Львівські трансплантологи пересадили чоловікові легені від посмертного донора

Львівські трансплантологи пересадили чоловікові легені від посмертного донора

Укрінформ
У Першому медичному об’єднанні Львова провели другу в історії України трансплантацію легень від посмертного донора. Донорський орган отримав батько-одинак, легені якого постраждали під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Цю операцію наші лікарі зробили без допомоги іноземних колег. Вперше не лише для нас – для України. І знаєте, як і все в житті, цей шлях не був легким. Ми тяжко працювали, довго готувалися. І от зараз маємо команду найкращих лікарів. А ще ми маємо надійних друзів – команду Інституту серця. Вони їхали всю ніч, щоб допомогти пересадити серце, доки наші кардіохірурги працюють з легенями», - зазначив генеральний директор Першого ТМО Олег Самчук.

Як повідомили, в Першому медоб’єднанні Львова торік провели рекордну кількість трансплантацій, врятувавши майже сотню українців в Україні. Медичні команди Першого медичного об’єднання пересадили 7 сердець, 12 печінок та 78 нирок: з них три нирки та одну печінку отримали діти.

Читайте також: Українські лікарі торік провели 384 трансплантації органів

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2021 року медики клінічної лікарні швидкої медичної допомоги у Львові перші в Україні провели пересадку легень дорослому пацієнту та серце – дитині. Донором для врятованих реципієнтів став 54-річний чоловік, який помер від геморагічного інсульту. Легені отримав 56-річний Віктор. Понад десять років він мав хронічну хворобу легень, останні чотири майже не виходив з квартири. Його життя залежало від кисневого концентратора і без трансплантації він не мав жодних шансів на життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-