Львів’янина, якому вперше в Україні пересадили легені, готують до виписки

Львів’янина, якому вперше в Україні пересадили легені, готують до виписки

Фото, відео
Укрінформ
У Львові 56-річного чоловіка, якому вперше в Україні успішно трансплантували легені, готують до виписки з Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Про це у Фейсбуці повідомив директор лікарні Олег Самчук, передає Укрінформ.

«Ми готуємося виписувати чоловіка, якому першому в Україні успішно трансплантували легені. Віктору - 56. Понад десять років він мав хронічну хворобу легень, останні чотири майже не виходив з квартири. Його життя залежало від кисневого концентратора і без трансплантації він не мав жодних шансів. Зараз його не впізнати», - зазначив Самчук.

За словами лікаря, пацієнт багато годин проводить в русі, займається на тренажерах, виконує дихальні вправи. Набрав три кілограми. Має чудовий апетит і дуже багато планів на життя.

Виписка запланована на середу, 27 жовтня.

Читайте також: Львівські офтальмологи вперше за 20 років провели трансплантацію рогівки ока

«Ми з колегами радіємо за нашого пацієнта. І дуже хочемо, щоб його історія додала віри усім українцям, які потребують трансплантації легень», - додав Самчук.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні цього року медики клінічної лікарні швидкої медичної допомоги у Львові перші в Україні провели пересадку легень дорослому пацієнту та серце – дитині. Донором для врятованих реципієнтів став 54-річний чоловік, який помер від геморагічного інсульту. Хлопчика, якому пересадили серце, теж вже виписали додому - на Волинь. Він почувається добре, проте ще має пройти реабілітацію та адаптацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-