В Україні вперше пересадили серце дитині

В Україні вперше пересадили серце дитині

Фото
Укрінформ
У Львові медики вперше в Україні здійснили операцію трансплантації серця 13-річному хлопчикові.

Про це у Фейсбуку повідомив генеральний директор Клінічної лікарні швидкої допомоги Львова Олег Самчук, передає Укрінформ.

"Серце пересадили 13-річному хлопцеві з Волині з села Зарудці. Він хворів від липня. Останній місяць дитина була в реанімації Волинського ОДТМО, останні два тижні - у нас", - написав Самчук.

Він наголосив, що стан хлопця був критичним, і рахунок ішов на дні.

"Орган йому пересаджував Борис Тодуров з Гаврилом Ковтуном та лікуючим лікарем дитини Віталієм Петровим", - уточнив директор лікарні.

Крім того, було проведено операцію пересадки легень 56-річному львів’янину. За словами медика, чоловік понад десять років мав хронічну хворобу легень, останні чотири майже не виходив з квартири, був киснезалежним. Без нових легень він прожив би не більше кількох місяців. Трансплантацію виконали українські кардіохірурги Ігор Гуменний, Роман Домашич та торакальний хірург Юрій Король з допомогою польських колег.

Читайте також: В Україні провели чотири посмертні трансплантації від одного донора

"Це ще один величезний крок на шляху до трансплантаційної незалежності. Наші громадяни тепер не мусять їхати на таке лікування за кордон, це уже доступно в Україні. Тепер потрібно зробити так, щоб цих операцій були сотні в рік, і кожен українець, який потребує донорського органу, його отримав", - підсумував Самчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-