У Маріуполі смертність зростає, на Старокримському цвинтарі - сектор свіжих поховань

У Маріуполі смертність зростає, на Старокримському цвинтарі - сектор свіжих поховань

Укрінформ
У захопленому російськими військовими Маріуполі смертність містян зростає, на Старокримському цвинтарі виявили великий сектор свіжих поховань.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та опублікувала відповідне відео.

«Маріупольські кладовища збільшуються. На Старокримському цвинтарі виявили великий сектор свіжих поховань. В окупованому місті продовжує зростати смертність, про що свідчить велика кількість нових могил. А поруч - не розміновані та не прибрані залишки російських снарядів», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Загарбники продовжують вивозити через Маріуполь крадене зерно до росії

У міськраді пояснили, що смертність зростає й через критичний рівень медицини в окупованому Маріуполі, бо лікарів не вистачає, медзаклади не мають необхідного обладнання та ліків. Тож маріупольці не мають доступу до нормального лікування.

«Нагадаємо, за даними журналістів Associated Press, наприкінці минулого року в Маріуполі виявлено понад 10 тисяч нових могил. Супутникові знімки продемонстрували, що більшість могил розташовані на кладовищі в селищі Старий Крим. За попередніми даними, у місті загинуло понад 22 тисяч людей», - зазначили у міській раді.

Читайте також: У Маріуполі пролунали вибухи - в окупантів при будівництві оборонних споруд підірвалися снаряди

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Наразі у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. У пошкоджених будинках, де мешкають люди, немає опалення, нормального водопостачання та електрики. Лікарні переповнені пораненими російськими військовими, а хворим містянам відмовляють у госпіталізації. Люди через своє тяжке матеріальне положення вишукуються в черги на вулиці за безкоштовною тарілкою якоїсь їжі – супу чи каші.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-