У Хмельницькому ще одна парафія перейшла до ПЦУ

У Хмельницькому ще одна парафія перейшла до ПЦУ

Фото
Укрінформ
У Хмельницькому люди, що зібралися біля церкви Казанської ікони Божої Матері УПЦ московського патріархату, проголосували за перехід до Православної церкви України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне. Хмельницький.

«У Хмельницькому, біля церкви Казанської ікони Божої матері УПЦ (МП), перед закритими воротами храму звучить перша молитва українською. Тут зібрались сотні містян і вони проголосували за перехід до ПЦУ», - йдеться у повідомленні.

У загальних зборах зареєструвалося понад 500 осіб. Священники храму відмовилися добровільно віддати громаді ключі.

Раніше депутат Хмельницької міської ради Віталій Підгайчук повідомив, що із церкви Казанської ікони Божої Матері вивозять майно.

Як повідомлялось, у Хмельницькому біля Покровського кафедрального собору УПЦ, де вранці 2 квітня стався інцидент з побиттям військового, увечері виникли сутички між активістами та представниками УПЦ МП.

Читайте також: У Хмельницькому припинили право користування землею для церков УПЦ МП

УПЦ МП повідомила, що мітингувальники провели свої «незаконні збори, які назвали зборами парафіяльної громади, з вимогою опечатати храм, звернулися до правоохоронців і під скандування вивели священство УПЦ з території собору».

У Хмельницькій ОВА закликали знизити «градус напруги» і розв'язати конфлікт у правовий спосіб.

Відео з побиттям військового в одному з храмів УПЦ МП розмістив у Фейсбуці депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик.

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин зазначив, що побиття військового у храмі має стати аргументом для Верховної Ради, аби проголосувати законопроєкт про заборону УПЦ МП.

Учасники зібрання біля Покровського кафедрального собору УПЦ московського патріархату проголосували за перехід релігійної громади до ПЦУ, храм опломбували.

Керуючий Хмельницькою єпархією ПЦУ, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло засудив побиття військового у Покровському кафедральному соборі.

Читайте також: ПЦУ засудила побиття військового у хмельницькому кафедральному соборі

Хмельницька міська рада прийняла рішення про припинення права користування 13 земельними ділянками для церков УПЦ московського патріархату. Аналогічне рішення щодо 19 земельних ділянок прийняла і Кам’янець-Подільська міська рада.

Хмельницька обласна рада на позачерговій сесії прийняла рішення про заборону діяльності УПЦ московського патріархату на території області.

У Покровському кафедральному соборі під час інвентаризації виявили антиукраїнську літературу.

Читайте також: У хмельницькому соборі, який перейшов до ПЦУ, виявили антиукраїнську літературу

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1. ст. 125 Кримінального кодексу (умисне легке тілесне ушкодження) проти представника Покровського кафедрального собору в Хмельницькому, який побив колишнього військовослужбовця.

Фото Андрія Попика

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-