У Хмельницькому припинили право користування землею для церков УПЦ МП

У Хмельницькому припинили право користування землею для церков УПЦ МП

Укрінформ
Хмельницька міська рада ухвалила рішення про припинення права користування тринадцятьма земельними ділянками для церков УПЦ московського патріархату.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

«На позачерговій сесії Хмельницька міська рада припинила право постійного користування 13 земельними ділянками церквам мп. За це депутати проголосували одноголосно», – йдеться у повідомленні.

За словами Ваврищука, депутати міськради також підтримали звернення до Голови Верховної Ради щодо заборони УПЦ московського патріархату в Україні та до правоохоронних органів стосовно неупередженого розслідування побиття захисника у храмі в Хмельницькому.

Читайте також: У Раді хочуть розірвати договір з УПЦ МП на оренду Почаївської лаври

Як повідомлялося, у Хмельницькому біля Свято-Покровського кафедрального собору УПЦ МП, де вранці 2 квітня стався інцидент з побиттям військового, увечері виникли сутички між активістами та представниками УПЦ МП.

УПЦ МП повідомила, що мітингувальники провели свої «незаконні збори, які назвали зборами парафіяльної громади, з вимогою опечатати храм», звернулися до правоохоронців і під скандування вивели своє священство з території собору.

У Хмельницькій ОВА закликали знизити «градус напруги» навколо сутички в храмі УПЦ МП, під час якої побили військового, і розв'язати конфлікт у правовий спосіб.

Відео з побиттям військового в одному з храмів УПЦ МП розмістив у Фейсбуці депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик. Депутат зазначив, що під час конфлікту в церкву приїхали представники поліції і затримали військового.

За цим фактом слідчі Хмельницького райуправління поліції ГУНП в Хмельницькій області відкрили провадження за ч. 2 статті 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Наразі поліцейські з’ясовують усі обставини конфлікту, опитують свідків та учасників події.

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин зазначив, що побиття військового у храмі має стати аргументом для Верховної Ради, аби проголосувати законопроєкт про заборону УПЦ МП. За його словами, на позачерговій сесії Хмельницька міська рада припинить користування УПЦ МП усіма земельними ділянками на території громади, а також ініціюватиме аналогічні рішення обласної та районної рад.

Учасники зібрання біля Покровського кафедрального собору УПЦ московського патріархату проголосували за перехід релігійної громади до ПЦУ, храм опломбували.

Керуючий Хмельницькою єпархією ПЦУ, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло засудив побиття військового у Покровському кафедральному соборі.

Фото: Хмельницька міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-