На Харківщині місцевій депутатці від ОПЗЖ оголосили підозру в держзраді

На Харківщині місцевій депутатці від ОПЗЖ оголосили підозру в держзраді

Укрінформ
У Харківській області у державній зраді підозрюють депутатку Ізюмської міської ради забороненої політичної партії “Опозиційної платформи – За життя”, яка займалась підготовкою до псевдореферендуму.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Керівник Харківської обласної прокуратури заочно повідомив депутатці міськради про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, депутатка VІІI скликання Ізюмської міської ради наразі забороненої в Україні політичної партії “ОПЗЖ” під час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України перейшла на бік ворога.

Жінка під час захоплення російськими загарбниками міста Ізюм добровільно співпрацювала ворожою владою та міністерством оборони російської федерації. Вона створила щотижневе друковане видання “Ізюмський телеграф” та зайняла посаду головного редактора. Газета формувала позитивне ставлення населення до загарбницьких органів влади та до дій країни-агресора.

Згодом підозрювана створила канал “Ізюмський телеграф” у Телеграмі. У ньому розміщувала електронні версії друкованого видання, аби розповсюджувати роспропаганду і на просторах інтернету.

Читайте також: СБУ затримала депутата ОПЗЖ, який працював на російську розвідку

Також депутатка взяла участь у прямому ефірі на Телеграм-каналі, що належить російському ЗМІ, під час якого виправдовувала та заперечувала збройну агресію рф проти України.

У липні “журналістська кар‘єра” депутатки завершилась. Вона стала “виконуючою обов'язки заступника голови військово-цивільної адміністрації із соціальної сфери Ізюмського району Харківської області” та займалась підготовкою до “референдуму”.

Досудове розслідування здійснює Служба безпеки України.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові судитимуть депутатку від нині забороненої партії ОПЗЖ, яка на початку повномасштабного вторгнення підтримала захоплення російськими військами міста Куп’янськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-