На Хмельниччині чотири релігійні громади перейшли з УПЦ МП до Православної церкви України

На Хмельниччині чотири релігійні громади перейшли з УПЦ МП до Православної церкви України

Укрінформ
На Хмельниччині зареєстрували чотири статути релігійних громад, які вийшли зі складу УПЦ московського патріархату та перейшли до Православної церкви України.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила Хмельницька ОВА. 

«Зареєстровано 4 статути релігійних громад УПЦ у новій редакції, які перейшли в ПЦУ», - йдеться у повідомленні.

Загалом на Хмельниччині зі складу УПЦ московського патріархату вийшло понад 160 релігійних громад.

Як повідомлялось, у Хмельницькому біля Покровського кафедрального собору УПЦ, де вранці 2 квітня стався інцидент з побиттям військового, увечері сталися сутички між активістами та представниками УПЦ МП.

УПЦ МП повідомила, що мітингувальники провели свої «незаконні збори, які назвали зборами парафіяльної громади, з вимогою опечатати храм, звернулися до правоохоронців і під скандування вивели священство УПЦ з території собору».

У Хмельницькій ОВА закликали знизити «градус напруги» навколо сутички в храмі УПЦ, під час якої побили військового, і розв'язати конфлікт у правовий спосіб.

Читайте також: ПЦУ засудила побиття військового у хмельницькому кафедральному соборі

Відео з побиттям військового в одному з храмів УПЦ (МП) розмістив у Фейсбуці депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик. Депутат зазначив, що під час конфлікту в церкву приїхали представники поліції і затримали військового за ст.173 (дрібне хуліганство).

За даним фактом слідчі Хмельницького райуправління поліції ГУНП в Хмельницькій області відкрили провадження за ч. 2 статті 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Наразі поліцейські з’ясовують усі обставини конфлікту, опитують свідків та учасників події.

Читайте також: У Хмельницькому проголосували за перехід кафедрального собору УПЦ МП до ПЦУ

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин зазначив, що побиття військового у храмі має стати аргументом для Верховної Ради, аби проголосувати законопроєкт про заборону УПЦ. За його словами, на позачерговій сесії Хмельницька міська рада припинить користування УПЦ усіма земельними ділянками на території громади, а також ініціюватиме аналогічні рішення обласної та районної рад.

Учасники зібрання біля Покровського кафедрального собору УПЦ московського патріархату проголосували за перехід релігійної громади до ПЦУ, храм опломбували. 

Керуючий Хмельницькою єпархією ПЦУ, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло засудив побиття військового у Покровському кафедральному соборі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-