Атака «шахедами», ракети С-300 та артобстріли — як пройшла доба у регіонах

Атака «шахедами», ракети С-300 та артобстріли — як пройшла доба у регіонах

Укрінформ
За добу російські війська здійснили обстріли дев'яти областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п'ятниці, 31 березня.

У Чернігівській області за добу ворог двічі обстріляв з мінометів та артилерії Новгород-Сіверський район. Без жертв і руйнувань.

Вночі війська рф шість разів били з мінометів та артилерії по прикордонних населених пунктах Сумської області у Білопільській, Зноб-Новгородській та Юнаківській громадах.

Вчора протягом дня росіяни здійснили обстріли територій Білопільської, Краснопільської, Середино-Будської громад.

У Краснопільській громаді дістав поранення місцевий житель.

У Середино-Будській громаді пошкоджені недіюче зерносховище і приватний будинок.

Читайте також: Україна посилила всі види розвідки, щоб не допустити наступу ворога на півночі - Наєв

російська армія обстріляла Запоріжжя та передмістя. Руйнувань зазнало підприємство. У передмісті удар зафіксований по сільськогосподарському підприємству та цивільній забудові. Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється.

Минулої доби ворог здійснив 56 обстрілів з артилерії уздовж усієї лінії зіткнення - в районі Новоданилівки, Малих Щербаків, Гуляйполя, Оріхова, Новодарівки, Преображенки, Малої Токмачки, Чарівного, Ольгівського, Степногірська, Кам'янського, Степового. Надійшло 30 повідомлень про руйнування.

У Дніпропетровській області вчора ввечері війська рф з артилерії вдарили по Нікопольському району, обстріляли Марганецьку громаду.

У четвер ввечері ворог завдав ударів дев'ятьма ракетами (попередньо, С-300) по Харкову. Дві ракети влучили по території АЗС Укргазвидобування у Новобаварському районі. Одна ракета впала на дорогу в Новобаварському районі. Дві ракети влучили на територію поруч із приватними будинками в тому ж районі, пошкоджено шибки, двері, паркани і дах.

Також ракети влучили на територію військової частини і СІЗО. Поранення дістали троє співробітників СІЗО – чоловіки віком 36 та 45 років і 36-річна жінка. Стан постраждалих легкий, госпіталізації вони не потребували.

Також росіяни здійснили масовану атаку БПЛА типу Shahed на об'єкти критичної інфраструктури в Ізюмському районі Харківської області, в селі Донець. Постраждали 44-річний охоронець та 66-річний працівник об'єкта та були госпіталізовані у середньому стані.

Читайте також: Міненерго повідомило, у яких областях сьогодні можуть вимикати світло

Минулої доби на Слобожанському напрямку ворог здійснив обстріли Козачої Лопані, Стрілечої, Олійникового, Нескучного, Вільчі, Красного Першого, Тополь.

На Куп’янському напрямку артилерійських обстрілів зазнали Дворічанське, Западне, Дворічна, Масютівка, Синьківка, Куп’янськ і Крохмальне.

У Дворічній Куп'янського району пошкоджені житлові будинки, господарські споруди.

У Луганській області поблизу Кузьминого і Стельмахівки росіяни вели безуспішні наступальні дії. Артилерійських обстрілів зазнали Новоселівське, Невське і Білогорівка.

Читайте також: російські загарбники готують маніпуляції під час «перших виборів» на Луганщині - ОВА

У Донецькій області вночі армія рф здійснила ракетний обстріл Краматорська. Дві ракети влучили у житловий сектор. Пошкоджені вісім приватних будинків. За попередньою інформацією, без жертв.

Ворог вів обстріли із РСЗВ "Смерч", артилерії. Обстріляні Авдіївка, Костянтинівка, Бахмут, Кутузівка. Пошкоджені 19 житлових будинків, чотири цивільні автомобілі, ЛЕП.

На Донеччині за добу одна людина загинула і шестеро були поранені.

У Миколаївській області вчора вдень російські війська двічі завдавали ударів з артилерії по акваторії Очаківської громади. Без постраждалих.

У Херсонській області загарбники продовжують обстріли населених пунктів Херсонського та Бериславського районів.

За минулу добу росіяни здійснили 64 обстріли, випустивши 243 снаряди. Херсонщина перебувала під вогнем російської авіації, "Градів" та артилерії.

Херсон ворог обстріляв 9 разів. 25 снарядів влучили у житлові квартали. Одна людина загинула, двоє дістали поранення.

Вчора зранку російська авіація атакувала керованими авіабомбами село Львове Бериславського району. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено близько 10 будинків.

У Великій Олександрівці вибухнула залишена російськими військами міна. 67-річний чоловік дістав опіки тіла та обличчя і перебуває у важкому стані. 37-річний чоловік загинув на місці.

Зі звільненої від росіян території області евакуювали ще 61 людину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-