У Львові лікарі сформували новий череп бійцю, який потрапив під мінометний обстріл на Донеччині

У Львові лікарі сформували новий череп бійцю, який потрапив під мінометний обстріл на Донеччині

Укрінформ
У Національному реабілітаційному центрі «Незламні» лікарі провели реконструктивну операцію та сформували новий череп захиснику із Запоріжжя, якому ворожий снаряд влучив у голову.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Першого медоб'єднання Львова, передає Укрінформ.

«Під час виконання бойового завдання на Донеччині боєць потрапив під мінометний обстріл. Уламок снаряду поцілив чоловікові прямо в обличчя. Із множинними осколковими пораненнями побратими евакуювали Андрія до найближчого медзакладу. Спершу захисника рятували лікарі в Покровську, потім у Дніпрі і зрештою - вже у Львові», - йдеться у повідомленні.

Андрію – 47 років, він із Запоріжжя. 24 лютого 2022 року він добровільно пішов захищати нашу країну. Менш ніж за місяць повномасштабного вторгнення зазнав важкого поранення, через яке розвинувся остеомієліт - це запалення кістки, спричинене інфекцією. Оперувати в такому стані пацієнта неможливо. Цілих три місяці лікарі боролися із запальним процесом і врешті-решт перемогли інфекцію.

Лише після цього щелепно-лицеві хірурги змогли розпочати підготовку захисника до операції з реконструкції черепа. За результатами комп’ютерної томографії спеціалісти виготовили титанові пластини для скроневої та виличної кісток, лобної ділянки, а також під очницю.

«Команда хірургів розпочала втручання з розшарування тканин, які щільно зрослися за час боротьби із запаленням. Лікарі відділили шкіру від мʼязів та кісток. Розпиляли виличну кістку та повернули її в правильне положення. Наступним кроком була реконструкція дна орбіти - тобто очної ямки, позаяк після поранення рухи очного яблука стали обмеженими, і захисник скаржився на постійний дискомфорт. Завдяки протезу око вдалося підняти, поставити в правильне фізіологічне положення та відновити рухливість», - зазначають у медзакладі.

Читайте також: У Львові прооперували хлопчика з рідкісним зрощенням кісток

Операція тривала чотири години та пройшла успішно. На десятий день чоловік поїхав до Запоріжжя. А після реабілітації доброволець планує повернутися на передову, аби й далі боронити нашу країну.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові відкрили Національний реабілітаційний центр «Незламні». За рік тут робитимуть 10 тисяч операцій та зможуть допомогти понад 50 тисячам українців, які постраждали від війни.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-