«вагнерівці» депортують мешканців Бахмута — Череватий

«вагнерівці» депортують мешканців Бахмута — Череватий

Єдині новини
Укрінформ
Мешканці Бахмута, які опинилися на тимчасово захопленій території міста, наразі не можуть відмовитися від насильницької депортації, яку здійснюють росіяни. Всі ці злочини «вагнерівців» будуть задокументовані та передані до правоохоронних органів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, відповідаючи на запитання, чи мають можливість громадяни відмовитися від депортації.

«Звичайно, що не мають. Деталі цього ще будуть з’ясовувати наші спеціальні служби, правоохоронні органі. Це один із чергових злочинів рф. І нема чому дивуватись: якщо головний контингент - вся військова машина рф – це воєнні злочинці, а тут ще й терористична організація «вагнер» – справжні злочинці, які навіть по законах росії отримували вироки, зокрема по важких статтях. Відповідно не дивно, що вони поводяться так щодо мирного населення. Але все буде зафіксовано, все буде задокументовано, передано у відповідні національні або міжнародні юрисдикції, і кожен воєнний злочинець отримає за це належне покарання», - наголосив Череватий.

Він додав, що громадяни, які не виїхали з Бахмута попри багаторазові пропозиції місцевої влади, це переважно літні люди, які боялись переміни місця. Водночас це їх свідомий вибір, зазначив речник.

Читайте також: Сили оборони за добу відбили понад 79 ворожих атак на п'яти напрямках

При цьому Череватий додав, що "вагнерівці" на Бахмутському напрямку через великі втрати змушені підсилюватись повітряно-десантними військами регулярної армії рф.

Відео: Телемарафон "Єдині новини"

«Ми бачимо тут іншу тенденцію: не те, що вони відходять, а в силу великих втрат, їм доводиться підсилюватися за рахунок підрозділів регулярного війська рф, в першу чергу повітряно-десантних військ», - повідомив Череватий.

Відповідаючи на питання щодо активізації ворожої авіації біля Бахмуту, речник зазначив, що за добу ворог завдав чотири авіаудари. Зазвичай окупанти застосовують штурмову авіацію типу Су-25 або ударні вертольоти Ка-52, Мі-24. Водночас, за словами речника, на цьому театрі бойових дій більшу роль відіграє артилерія, ніж авіація.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 23 березня у Бахмуті на Донеччині лишається менш як 3,5 тисячі жителів, серед яких 32 дитини, робота з їх евакуації з міста триває. Станом на 24 лютого 2022 року в місті проживало близько 84 тисяч осіб.

Фото: Бахмут, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-