На Львівщині через спалах коронавірусу в дитсадку на карантин пішли понад 300 дітей

На Львівщині через спалах коронавірусу в дитсадку на карантин пішли понад 300 дітей

Укрінформ
У Дрогобичі через виявлений COVID-19 у виховательки та медсестри дитячого садочку на двотижневий карантин відправили понад 300 дітей.

Про це у Фейсбуці повідомила Дрогобицька міська рада, передає Укрінформ.

Зазначається, що у закладі дошкільної освіти №15 «Лелеченька» виявили спалах коронавірусу. З 23 березня на два тижні заклад дошкільної освіти, що на вулиці Самбірській, перебуватиме на карантині. 

"Справа в тому, що підтвердився позитивний результат на ковід в однієї із вихователів середньої групи садочку, яка звернулась за медичною допомогою. Відтак – аналогічна ситуація мала місце із медичною сестрою цього дошкільного закладу освіти. Так як педагог та медична сестра контактують практично із усіма дітьми у садку – у дошкільній дитячій установі запровадили на два тижні карантин", – прокоментував ситуацію заступник начальника відділу освіти Дрогобицької міськради з питань дошкільної освіти Михайло Марченко. 

Читайте також: «Кракен» поступово витісняє інші штами коронавірусу в Україні - Кузін

Як уточнили в міськраді, допоки «Лелеченька» на карантині – у приміщенні дошкільного закладу інтенсивно проводять відповідну обробку та дезінфекцію всього садка та робочих поверхонь в групах. Батьків повідомили через робочі чати про ситуацію в дошкільній установі та причину вимушених двотижневих канікул через коронавірус.

За інформацією ДМР, станом на цей тиждень у Дрогобичі налічується 365 дітей, які перебувають на карантині через COVID-19. Із них 59 – це школярі, інші – малеча із садочку «Лелеченька». Окрім цього, на ізоляції знаходяться і 6 педагогічних працівників.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні останніми тижнями фіксується зростання захворюваності на COVID-19, за минулий тиждень виявлено близько 15 тис. випадків інфікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-