Верещук: Збір даних про інциденти з вибухівкою - серед пріоритетів у розмінуванні

Верещук: Збір даних про інциденти з вибухівкою - серед пріоритетів у розмінуванні

Єдині новини
Укрінформ
Одним із головних завдань у сфері гуманітарного розмінування є збір інформації про інциденти з вибухонебезпечними предметами, людей, які від них постраждали, а також взаємодія з усіма національними підрозділами, які займаються протимінною діяльністю.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем’єрка-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила у Телеграмі.

В ефірі єдиного телемарафону новин вона зауважила, що площа замінованих територій в Україні становить 140 тис. квадратних кілометрів, і це, до прикладу, як дві Чехії.

Верещук прокоментувала ситуацію у Харківській області, де Державна служба з надзвичайних ситуацій робить усе можливе й неможливе, але забруднені вибухівкою площі настільки великі, що знешкодити самотужки їх практично неможливо.

Читайте також: Фінляндія передасть Україні три інженерні машини для розмінування на базі Leopard 2

Це одна з областей, де існує величезна проблема з гуманітарним розмінуванням. Особливо з огляду на те, що люди хочуть повертатися до своїх домівок... Для ефективного розмінування звільнених територій маємо об’єднати світову спільноту, створити протимінну коаліцію. Нам треба зробити безпечною найзамінованішу країну в світі. Це є головною передумовою відновлення життя у звільнених від ворога містах і селах”, – додала Верещук.

Мінреінтеграції продовжує активну діяльність у сфері гуманітарного розмінування. Наразі серед головних завдань у цій сфері – збір інформації про інциденти з вибухонебезпечними предметами, осіб, які від них постраждали, а також взаємодія з усіма національними підрозділами, які займаються протимінною діяльністю, зазанчила очільниця відомства.

Читайте також: План розмінування сільськогосподарських земель передбачає роботи у дев’яти регіонах

Як повідомляв Укрінформ, Державна служба з надзвичайних ситуацій відрядила на Харківщину 20 додаткових розрахунків для розмінування територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-