СБУ викрила очільників фейкових адміністрацій у Маріуполі

СБУ викрила очільників фейкових адміністрацій у Маріуполі

Укрінформ
СБУ викрила очільників фейкових адміністрацій, які обійняли незаконні посади в Маріуполі.

Про це повідомляє 2 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, передає Укрінформ

За даними спецслужби, викрито колишнього підприємця, який після повномасштабного вторгнення перейшов на бік ворога та прийняв пропозицію обійняти посаду т. зв. «глави адміністрації Орджонікідзевського району м. Маріуполя днр» і тепер розподіляє фінанси району, які мали б іти на відбудову, по кишенях - своїх та інших зловмисників.

Ще один колишній підприємець із Маріуполя на посаді так званого «глави Володарської селищної адміністрації днр» забезпечував впровадження у діяльність структури нормативно-правової бази держави-агресора. На цей час він уже не очолює адміністрацію, однак все ж муситиме відповісти перед законом.

Крім того, СБУ задокументувала злочинну діяльність «заступниці глави адміністрації Іллічівського району м. Маріуполя днр», яка відповідає за «розвиток» освіти і культури, а також на місцевих зборах пропагує легітимність окупаційної влади.

Читайте також: На Херсонщині четверо організаторів псевдореферендуму отримали по п'ять років тюрми

Псевдочиновникам взаочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Їм загрожує до 10 років ув’язнення, заборона обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом 15 років та конфіскація майна.

Як повідомлялось, на Луганщині СБУ викрила колаборантів, які допомагають ворогу русифікувати українські школи.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-