СБУ оголосила підозру двом організаторкам «референдуму» на Луганщині

СБУ оголосила підозру двом організаторкам «референдуму» на Луганщині

Укрінформ
СБУ викрила на Луганщині ще двох колаборанток, які сприяли окупації росією українських територій через організацію псевдореферендуму.

Як передає Укрінформ, про це 3-тє Управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці.

«Установлено, що мешканка Луганська, яка до 2014 року неодноразово брала участь у роботі виборчих комісій, у вересні 2022 року погодилась на призначення «головою Жовтневої територіальної виборчої комісії міста Луганськ», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що під наглядом російської окупаційної адміністрації вона очолила процес фейкового «волевиявлення» на території найбільшого району тимчасово окупованого обласного центру.

Читайте також: СБУ передала до суду вже понад 300 справ проти колаборантів - Малюк

Також задокументовано діяльність мешканки Кремінної, колишньої журналістки, котра займалась організацією «референдуму» як «член дільничної виборчої комісії». Вона складала списки виборців, видавала та підраховувала бюлетені, готувала протоколи голосування тощо.

Діяльність правопорушниць задокументована, обидві отримали підозри за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність).

Читайте також: На Херсонщині СБУ затримала трьох колаборантів, які змушували голосувати на «референдумі»

Підозрюваним загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, 12 років за ґратами проведуть бойовики «лнр», які воювали проти України від початку російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-