До 12 років ув’язнення засудили бойовиків «лнр»

До 12 років ув’язнення засудили бойовиків «лнр»

Укрінформ
Дванадцять років за ґратами проведуть бойовики окупаційних військ, які воювали проти України від початку російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це 3 Управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило в Фейсбуці.

«За матеріалами СБУ до тривалого терміну ув’язнення засуджено ще двох учасників НЗФ так зв. лнр, які брали участь у російській Z-агресії проти України. Один із них - командир мотострілецького взводу так зв. «2 ак» військ агресора. За даними досудового розслідування, він приєднався до російських НЗФ у 2014 році і брав участь у бойових діях проти ЗСУ в районі Дебальцевого», - йдеться в повідомленні.

Після початку повномасштабного російського вторгнення він воював проти української армії в районі Попасної та Лисичанська. У полон потрапив наприкінці 2022 року під час невдалої спроби розвідати українські позиції.

Під час досудового розслідування бойовик надав слідчим СБУ свідчення про факти мародерства, яке чинили окупанти у Попасній. За його словами, вони масово грабували не лише покинуте житло, а й ті домівки, де перебували люди. Награбоване завантажували у військові «Урали» та відібрані легковики й вивозили до окупованого Первомайська на зберігання.

Читайте також: На Луганщині росіяни мародерять у селах під приводом пошуку диверсантів

Він також розповів про те, як російські війська протягом тривалого часу били по населених пунктах Луганщини із ствольної артилерії та важких мінометних систем «Піон». Російські обстріли спричинили повне руйнування населеного пункту Золотарівка біля Лисичанська.

Інший бойовик з 2016 року проходив «службу» на посаді стрільця. Він неодноразово виїжджав на лінію бойового зіткнення, брав участь в обстрілах позицій ЗСУ та населених пунктів Луганщини.

Після початку широкомасштабного вторгнення правопорушник у складі окупаційної армії брав участь у бойових діях у Луганській та Донецькій областях.

Його «військова кар’єра» закінчилася на Бахмутському напрямку, де він разом з іншими загарбниками потрапив у полон.

Суд визнав обох окупантів винними у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та участі у незаконних збройних формуваннях (ч.2 ст.110 та ч. 2 ст.260 Кримінального кодексу України).

Правопорушників засуджено до 12 років позбавлення волі.

Читайте також: В Одесі бойовика «днр» заочно засудили до 15 років в'язниці

Як повідомляв Укрінформ, Запорізький суд призначив покарання гауляйтеру тимчасово окупованого Бердянська Олександру Сауленку – 15 років в’язниці з конфіскацією всього майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-