Шукають партизанів: на Луганщині росіяни влаштовують провокації з українським прапором

Шукають партизанів: на Луганщині росіяни влаштовують провокації з українським прапором

Укрінформ
У Луганській області російські загарбники чинять провокації при розшуку партизанів.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

«Так, на Білокуракинщині росіяни вдалися до чергових провокацій. Днями населеними пунктами пересувалася техніка із синьо-жовтим прапором - росіяни дивилися на реакцію місцевого населення», - йдеться у повідомленні.

Безпосередньо в райцентрі вони задіяли СОБР (спеціальний загін швидкого реагування – ред.), усі сили місцевої комендатури та навіть бронетехніку. Свою увагу загарбники зосередили на людях, які мали зареєстрований в Україні бізнес.

Крім того, росіяни перевіряли школярів, які певний час були відсутніми у школах, через їхню можливу участь у дистанційному навчанні в українських освітян, зазначили в ОВА.

«Про посилені перевірки у Сиротиному вже повідомлялося. Не оминули росіяни і прилеглих дачних садиб. Там вони залишили після себе вибиті вікна і двері, бо у цій порі року, що не дивно, їм майже ніхто не відчинив. А ще - завалені паркани та розмиті дороги, бо пересувалися бойовики по вулицях на важкій техніці», - сказано в повідомленні.

Читайте також: На Луганщині росіяни мародерять у селах під приводом пошуку диверсантів

У Луганській ОВА також додали, що у населених пунктах поблизу лінії фронту стало важко лікуватися навіть власноруч. Як відомо, медичні заклади не приймають цивільних, бо переповнені російськими військовими, а аптеки порожні. До прикладу, у Кремінній відсутнє найнеобхідніше. Обіцяють лише привезти певні препарати під замовлення. Про строки не кажуть.

«Більш спокійна ситуація в глибокому тилу - там не вистачає лише грошей. Цивільним. У Луганську, Алчевську, Кадіївці люди щодоби вишукуються у довжелезні черги в надії отримати готівку. Чекають, навіть якщо її немає в наявності», - підкреслили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому Рубіжному Луганської області росіяни залишають або беруть на роботу лише тих працівників, які мають паспорт рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-