росіяни за добу атакували вісім регіонів України – зведення ОВА

росіяни за добу атакували вісім регіонів України – зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила атаки на вісім областей України, є загиблі та поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п’ятниці, 17 березня.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили обстріли територій Шалигинської, та Білопільської громад. Були зафіксовані ворожі обстріли з мінометів та АГС. Без втрат та руйнувань.

Читайте також: Наєв на Сумщині відвідав оборонні позиції та провів нараду про захист критичних об’єктів

У Запорізькій області за минулу добу загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Ольгівське, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка, Червоне, Білогір'я, Шевченко, Кам'янське, Степове, Малі Щербаки. Надійшло 13 повідомлень про руйнування будинків та об’єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області вчора ворог націлив свою важку артилерію на Нікопольський район, снаряди влучили по Марганецькій громаді. По Великомихайлівській громаді Синельниківського району агресор вдарив з РСЗВ. Попередньо, без загиблих та постраждалих. Інформація щодо руйнувань уточнюється.

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог здійснив обстріли понад 20 районів населених пунктів. Серед них – Стрілеча, Красне, Мороховець, Огірцеве, Мала Вовча, Мілове, Обухівка, Новомлинськ, Кутьківка та Шевченкове.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у районі населеного пункту Гряниківка. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Крохмальне.

Вчора ввечері ворог вкотре обстріляв місто Вовчанськ, також було обстріляне місто Куп’янськ. Пошкоджено приватний будинок. Без жертв.

Читайте також: Найбільші масові поховання виявили на Харківщині й Київщині — поліція

У Луганській області на Куп’янському та Лиманському напрямках фронту агресор намагається прорвати оборону ЗСУ. Протягом доби — безуспішні наступальні дії у районах Кремінної та Кузьминого.

Росіяни також здійснили артилерійські обстріли районів Новоселівського, Невського і Білогорівки.

Ситуація в області залишається напруженою.

У Донецькій області сьогодні зранку стався ракетний авіа обстріл міста Авдіївка, три ракети влучили по центральній частині міста. Інформація щодо пошкоджень, руйнувань та постраждалих встановлюється, попередньо — без жертв серед цивільного населення.

По лінії оборони навколо міста тривали хаотичні обстріли позицій, на ранок — активізація штурмових дій напрямок Красногорівки та Веселого та Водяного.

Протягом доби ворог обстрілював: Авдіївку, Бахмут, Костянтинівку, Курахове, Залізне, Часів Яр, смт Велика Новосілка, смт Гостре, смт Південне, с.Красногорівка.

Пошкоджено 37 житлових будинків (з них 5 багатоквартирних), будівля виправної колонії, школа, дві господарчі споруди, три службових автомобілі, два цивільних автомобілі.

По області за добу двоє загиблих, вісім поранених.

У Миколаївській області вчора протягом дня ворог кілька разів завдавав мінометних ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області за минулу добу противник здійснив 76 обстрілів, випустивши 275 снарядів з важкої артилерії та "Градів".

Місто Херсон ворог обстріляв 13 разів.

47 снарядів влучили у житлові квартали, приватні й багатоквартирні будинки та об’єкт соціальної інфраструктури. Одна людина дістала поранення.

Читайте також: В ОП розповіли про долю села на Херсонщині, яке повністю знищили росіяни

російські загарбники атакували медзаклад у Херсоні. За оперативною інформацією, ворог завдав ударів по території медзакладу з безпілотників. Через ворожу атаку пошкоджено транспортні засоби та будівлі поряд. Попередньо, пацієнти та медики не постраждали.

Зі звільненої території області було евакуйовано 56 осіб.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-