В ОП розповіли про долю села на Херсонщині, яке повністю знищили росіяни

В ОП розповіли про долю села на Херсонщині, яке повністю знищили росіяни

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба відвідав деокуповані населені пункти Херсонської області, провів низку нарад і назвав ключовими завданнями для регіону відновлення енергосистеми і повернення громад Херсонщини до нормального життя.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Президента.

"За дорученням Президента України Володимира Зеленського заступник керівника Офісу глави держави Олексій Кулеба відвідав деокуповані населені пункти Херсонської області. Зокрема, він побував у найбільш зруйнованих селах, де триває відновлення. Разом із начальником Херсонської ОВА та представниками місцевого самоврядування було напрацьовано план роботи для пришвидшення процесів відбудови", - йдеться у повідомленні.

За словами Кулеби, Херсонщина – один із найскладніших регіонів з масштабними руйнуваннями. Як приклад, він назвав село Посад-Покровське, де була майже тисяча будинків, а сьогодні воно повністю знищене. "Ми розуміємо, що громада й регіон самостійно з такими обсягами не можуть упоратися. Тому тут потрібна як чітка координація всіх гілок влади, так і підтримка міжнародних партнерів», – зазначив заступник керівника ОП.

Читайте також: На Херсонщині відновили мобільний зв’язок у трьох селах Милівської громади

Він оглянув зруйновані об’єкти критичної інфраструктури та провів засідання штабу з ліквідації наслідків воєнної надзвичайної ситуації державного рівня в енергетичній системі.

«У Херсонській області 116 населених пунктів уже під’єднані до електрики. Ще 180 потребують негайного підключення. Відновлення енергосистеми й повернення громад до нормального життя – ключове завдання від Президента України Володимира Зеленського. Фінансування на це є, тому зараз працюємо разом, щоб найближчим часом світло було в домівках людей», – наголосив Кулеба.

За його словами, комплексного рішення потребує й безпекова ситуація в регіоні. Адже Херсонщина, зокрема обласний центр, постійно під обстрілами. Зараз у місті працюють над розбудовою мережі укриттів.

Читайте також: На Херсонщині загарбники грабують будинки місцевих під приводом «антитерористичних заходів»

У межах робочої поїздки Кулеба також провів наради з керівниками громад області, начальниками районних адміністрацій та військовими.

«Допомога людям, безпека, оборона, розмінування, відновлення деокупованих територій і забезпечення наших військових – це ті питання, які повинні бути в постійному фокусі», – зазначив заступник керівника Офісу Президента.

Як повідомляв Укрінформ, ситуація з критичною інфраструктурою на Херсонщині покращується щодня, складений графік ремонтних робіт по кожному деокупованому населеному пункту.

Читайте також: Війська рф минулої доби 88 разів обстріляли Херсонщину, троє поранених

Однак російські війська щодня обстрілюють Херсонщину. Лише за минулу добу, 15 березня, по Херсонській області російська армія здійснила 88 обстрілів, випустивши 413 снарядів із важкої артилерії та "Градів", троє людей зазнали поранень.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-