На Херсонщині загарбники грабують будинки місцевих під приводом «антитерористичних заходів»

На Херсонщині загарбники грабують будинки місцевих під приводом «антитерористичних заходів»

Укрінформ
У тимчасово захоплених населених пунктах Херсонської області російські загарбники обшукують та грабують будинки місцевих жителів під приводом проведення "антитерористичних заходів", награбоване намагаються збути в місцевих магазинах.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила в Телеграмі.

"російські окупанти продовжують масово красти майно з об’єктів державних установ і підприємств та помешкань цивільного населення на тимчасово окупованій території України", — зазначила Маляр.

За її даними, минулого тижня в Роздольному, Каланчаку, Новій Збур’ївці та Голій Пристані Херсонської області під приводом проведення нібито антитерористичних заходів російські військовослужбовці здійснювали обшуки будинків місцевих жителів, зокрема тимчасово покинутих власниками.

Читайте також: Війська рф минулої доби 88 разів обстріляли Херсонщину, троє поранених

У подальшому загарбники намагалися придбати продукти й алкоголь у місцевих магазинах, пропонуючи продавцям як плату вкрадені дрібні предмети побутової техніки, столовий посуд, ноутбуки та смартфони.

Найбільш габаритні вкрадені речі – холодильники, пральні машини, телевізори тощо росіяни вивозили військовими вантажними автомобілями, якими доставлялися боєприпаси.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, російські загарбники посилюють режимні заходи в окремих населених пунктах Херсонської області, переміщуючись переважно на автомобілях, відібраних у місцевих жителів. 14 березня відзначений рух колони росіян із награбованим майном у напрямку Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-