Украв зерна на ₴56 мільйонів: ексдиректор луцького підприємства отримав 10 років в’язниці

Украв зерна на ₴56 мільйонів: ексдиректор луцького підприємства отримав 10 років в’язниці

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд (ВАКС) призначив покарання у вигляді десяти років позбавлення волі для колишнього директора держпідприємства «Луцьке КХП №2», якого визнали винним у розтраті зерна на 56 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“У Вищому антикорупційному суді за участі прокурорів САП оголошено обвинувальний вирок, яким колишнього директора ДП «Луцьке КХП №2» та ексначальника елеватора визнано винуватими у розтраті майна ПАТ «Аграрний фонд», а саме 26 тис. тонн зерна на загальну суму 56 млн гривень”, - йдеться у повідомленні.

Колишньому директору держпідприємства призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на три роки та з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна. Йдеться про понад 50 об’єктів нерухомості, корпоративні права 6 юридичних осіб та автомобіль BMW X5.

Водночас колишньому начальнику елеватора суд визначив покарання у вигляді 7 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на три роки та з конфіскацією частини належного йому на праві власності майна.

Як зазначається, прокурор у суді довів, що з лютого 2014 року по червень 2014 року директор та начальник елеватора ДП «Луцький КХП №2», зловживаючи своїм службовим становищем, здійснили розтрату 26 тис. тонн зерна державного ПАТ «Аграрний фонд», що перебувало на зберіганні підприємства, чим спричинили збитки на суму понад 56 млн гривень.

Справу розслідували детективи НАБУ.

Читайте також: Розтратив 1,2 мільйона держкоштів: на Львівщини судитимуть ексзаступника прокурора

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Як повідомляв Укрінформ, Вищий антикорупційний суд взяв під варту колишнього керівника ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт», який підозрюється у розкраданні та легалізації понад 2,3 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-