Школи Маріуполя стали джерелом роспропаганди «у промисловому масштабі» - Андрющенко

Школи Маріуполя стали джерелом роспропаганди «у промисловому масштабі» - Андрющенко

Укрінформ
У тимчасово захопленому росіянами Маріуполі школи стали основним джерелом пропаганди, дітей використовують для “перевиховання“ дорослих та пошуку незгодних.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

“Маріупольські школи в окупації щопонеділка починають з пропагандистського виховання. Обов’язкове підняття ганчірки під кавер-версію гімну срср, який чогось став гімном московії. Потім - “разговоры о важном”, де дітям промивають мізки російськими наративами”, - розповів він.

За словами Андрющенка, все це роблять “ті самі освітяни, які ще вчора одягали вишиванку та в перших рядах клялись на вірність Україні”.

“Взагалі саме школи стали основним джерелом пропаганди в промисловому масштабі. Цинічне використання дітей для перевиховання дорослих, пошуку незгодних та контролю”, - наголосив радник мера Маріуполя.

Читайте також: У Маріуполі від студентів вимагають терміново стати на військовий облік – радник мера

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила 14 освітян-колаборантів, які допомагають загарбникам запроваджувати російські “стандарти освіти” у школах тимчасово захоплених міст Донецької та Херсонської областей.

Зокрема в Маріуполі встановлена особа керівниці місцевого “відділу освіти” терористичної організації “днр”, яка, за даними слідства, вимагає від директорів навчальних закладів організовувати освітній процес за російськими підручниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-