У Львові викрили підпільне виробництво неякісних глушників до зброї, які відправляли на фронт

У Львові викрили підпільне виробництво неякісних глушників до зброї, які відправляли на фронт

Укрінформ
У Львові правоохоронці викрили незаконне виробництво неякісних глушників до зброї, які надходили на фронт та призводили до погіршення точності стрільби під час ведення бойових дій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Встановлено, що на території Львова організатор та ще троє його спільників облаштували приміщення під виробництво глушників до зброї, які реалізовували під українським брендом через інтернет-магазини із зазначенням хибних характеристик товару. Також ділки налагодили мережу збуту товару фізичним і юридичним особам.

У подальшому глушники потрапляли на фронт, де їх використання під час ведення бойових дій погіршувало точність стрільби, а в деяких випадках призводило до розриву.

На скарги від покупців підпільні виробники не звертали увагу. Аналогічні скарги надходили й до офіційного виробника, який і звернувся до правоохоронців.

Повідомляється, що факти продажу неякісних глушників задокументовані, проведені санкціоновані обшуки, у ході яких вилучені майже 200 глушників різного типу, комплектуючі до них, автомат «Калашникова», автомобіль, майже 100 тисяч гривень та документи про грошові перекази.

Читайте також: Постачав неякісні мастильні засоби для ЗСУ: столичному підприємцю повідомили про підозру

Організатору, співорганізатору та двом спільникам оголошені підозри за ч. 3 ст. 177 (порушення прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок, топографію інтегральної мікросхеми, сорт рослин, раціоналізаторську пропозицію) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому під час стабілізаційних заходів на визволеній території Бериславського району Херсонської області поліцейські затримали продавця зброї та боєприпасів. Свій «товар» зловмисник відшукував у місцях розташування колишніх позицій Збройних сил України та російської армії.

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-