СБУ викрила посадовців підприємства, які спонсорують окупаційну владу на Луганщині

СБУ викрила посадовців підприємства, які спонсорують окупаційну владу на Луганщині

Укрінформ
СБУ задокументувала діяльність організованої групи осіб, яка поповнює «бюджет» угруповання «лнр», усім повідомлено про підозру в порушенні конституційного ладу в Україні.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомило 3 Управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

«Йдеться про підприємство машинобудівної галузі, розташоване в місті Брянка Луганської області. За даними досудового розслідування, у 2014 році приватне підприємство продовжило виробничу діяльність в умовах окупації. Задокументовано, що лише з вересня 2018 по січень 2020 р. підприємство поповнило «бюджет» угруповання на суму близько 3,5 млн рублів», - ідеться в повідомленні.

Слідством доведено, що діяльність з фінансового підживлення окупаційної влади здійснюється організованою групою посадовців підприємства.

Її очолює власник заводу, який є депутатом так зв. «народного совета лнр» двох скликань і керує «комітетом з питань бюджетно-фінансової та інвестиційної та податкової політики». Він сприяє діяльності угруповання «лнр», забезпечує участь своїх працівників у масових заходах окупантів.

Україною та її міжнародними партнерами щодо цієї особи застосовано санкції за протиправну діяльність проти нашої держави.

Також до складу організованої групи увійшли два генеральні директори заводу, які послідовно обіймали цю посаду з 2015 року по теперішній час, а також головний бухгалтер.

Слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозру в фінансуванні дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчиненому повторно, організованою групою (ч. 4 ст. 110-2 Кримінального кодексу України).

Читайте також: СБУ затримала агента рф, який збирав дані розташування Сил оборони та інфраструктури на Одещині

Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідчий підрозділ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури продовжує досудове розслідування.

Читайте також: Закриття шахт і незаконна мобілізація: до суду передали справу «міністра днр»

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала пособника рф, який здавав бійців АТО та учасників руху опору на Херсонщині

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-