СБУ затримала агента рф, який збирав дані розташування Сил оборони та інфраструктури на Одещині

СБУ затримала агента рф, який збирав дані розташування Сил оборони та інфраструктури на Одещині

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала ворожого інформатора, який оприлюднював у заборонених соціальних мережах дані про місця базування Сил оборони та розташування об’єктів критичної інфраструктури в Одеській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Зловмисник був викритий у результаті контрдиверсійних заходів на півдні України.

Встановлено, що викладену ним у соцмережах інформацію російські загарбники використовували для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів. У разі влучань фігурант виходив на місцевість для з’ясування й оприлюднення наслідків для повторних повітряних атак.

Контррозвідники СБУ встановили та затримали зловмисника в Одесі. Ним виявився місцевий житель, який підтримує збройну агресію росії та виправдовує воєнні злочини росіян.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який збирав дані про позиції ППО на Одещині

За даними слідства, крім збору інформації для ворога, фігурант на власних сторінках у заборонених соцмережах закликав до насильницького захоплення державної влади та знищення українського народу.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з доказами злочинної діяльності.

Чоловікові оголошена підозра за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст.161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності), ч. 2 і ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала ворожого інформатора, який наводив російські ракети на торговельні центри у Дніпропетровській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-