Харків'ян просять зменшити споживання електроенергії

Харків'ян просять зменшити споживання електроенергії

Укрінформ
Харків'ян просять зменшити споживання електроенергії, оскільки проводяться відновлювальні роботи після російських ракетних ударів.

Про це повідомила пресслужба АТ «Харківобленерго» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Енергетики звертаються до жителів Харкова з проханням прямо зараз знизити споживання електроенергії. Така необхідність пов'язана з проведенням відновлювальних робіт на об'єктах НЕК "Укренерго"», - йдеться у зверненні.

Зазначається, що через ракетну атаку 9 березня виникли серйозні пошкодження у системі передачі електричної енергії. Щоб їх усунути, енергетики повинні провести терміновий ремонт обладнання.

«Це призведе до додаткового навантаження на енергосистему, тому енергетики просять споживачів про допомогу», - зазначили в обленерго.

У компанії нагадують, що задля зменшення споживання треба менше використовувати потужні побутові прилади: електроплити, обігрівачі, бойлери, пральні машини.

Наразі, як повідомляє кореспондент Укрінформу, в Харкові вже п’ятий день поспіль не курсує наземний електротранспорт. Роботу метрополітену відновили 11 березня, але він уже кілька разів призупиняв курсування потягів.

У понеділок, 13 березня, менш ніж на пів години зупинявся рух Холодногірсько-заводською лінією, наразі потяги, за інформацією пресслужби КП «Харківський метрополітен», курсують зі збільшеними інтервалами.

Читайте також: На Житомирщині та Харківщині можуть застосовувати графіки погодинних відключень електроенергії

Строки поновлення роботи трамваїв і тролейбусів у Харківській міській раді поки не вказують.

Як повідомлялося, вранці 9 березня війська рф завдали по Харківщині 15 ракетних ударів. Енергетична система області дуже постраждала.

За інформацією «Укренерго» на 13 березня, в Харківській області продовжується робота над усуненням наслідків ракетних обстрілів, тому можливе застосування графіків погодинних відключень електроенергії.

Фото: Харківобленерго, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-