Загарбники на Запоріжжі хочуть загнати чоловіків у «народне ополчення»

Загарбники на Запоріжжі хочуть загнати чоловіків у «народне ополчення»

Укрінформ
Колаборант євген балицький наказав створити на тимчасово окупованій території Запорізької області так зване «народне ополчення», яке хочуть змусити воювати проти ЗСУ.

Про це в ефірі національного телемарафону новин сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

«Гауляйтер балицький вже втретє намагається змусити жителів в окупації воювати за росію. Рік тому він створив так звані «казацькі дружини», які базувались на території церкви московського патріархату, нібито, для охорони громадського порядку. Потім вони створили полк імені Судоплатова, в який набирали добровольців з окупованої території, але не набрали. Тепер наказав створити «народне ополчення», - розповів Федоров.

За його словами, формування «народного ополчення» - це «донецький сценарій», відповідно до якого загарбники хочуть змусити мешканців окупованих міст воювати проти українських захисників.

Читайте також: На Запоріжжі загарбники готують фейкові «вибори» - Федоров

«Але люди не будуть цього робити, бо вони чекають на ЗСУ», - наголосив мер Мелітополя.

Федоров нагадав, що після окупації частин Донецької та Луганської областей у 2014 році загарбники створили так звану «народну міліцію», яку згодом трансформували в «армійські корпуси». Тож, на його думку, чоловіки на тимчасово окупованих територіях Запорізької області - під загрозою чергового терору.

Читайте також: Загарбники створюють у Сімферополі «добровільні дружини» - побоюються проукраїнського руху

Як повідомлялося, виїзд з тимчасово окупованих районів через Василівку в бік Запоріжжя наразі неможливий. А щоб потрапити з одного міста до іншого, треба оформлювати спеціальні перепустки в «комендатурах».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-