Найскладніша ситуація з електрикою на Харківщині та Житомирщині - Укренерго

Найскладніша ситуація з електрикою на Харківщині та Житомирщині - Укренерго

Укрінформ
Станом на 19:00 енергетики частково відновили електропостачання, але найскладніша ситуація залишається на Харківщині та Житомирщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Телеграмі.

«Ліквідація наслідків 15-ої терористичної атаки росіян на енергосистему триває. За даними Генерального штабу, росія запустила по українській енергетичній інфраструктурі сьогодні 81 ракету та 8 дронів, 34 ракети та 4 БпЛА було знищено Силами оборони України. Станом на 19:00, найскладніша ситуація на Харківщині та Житомирщині», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Житомирській області вдень вдалося відновити живлення критичної інфраструктури, тривають ремонтні роботи в магістральній та в розподільчих мережах. Уже розроблено план усунення наслідків руйнувань та аварії в області, напрацьовані резервні схеми заживлення споживачів.

Втім, ситуація з енергоживленням в області все ще хитка, заявляють енергетики. Ворожі обстріли пошкодили обладнання, яке вже було відремонтовано після попередніх трьох терористичних атак на об’єкти Укренерго в Житомирській області. Загалом за результатами чотирьох масованих атак на енергетичну інфраструктуру в регіоні було шість влучань ракет і три - БпЛА.

З огляду на складність отриманих пошкоджень в цьому регіоні, комплекс ремонтних робіт може тривати до двох тижнів. Для забезпечення живлення в області впроваджується графік планових відключень, які застосовуватиме оператор системи розподілу - АТ «Житомиробленерго».

Фахівці Укренерго також працюють над відновленням енергопостачання Харківщини. Зараз заживлена критична інфраструктура (тепло- та водопостачання), опрацьовуються резервні схеми заживлення споживачів. Очікується, що протягом декількох днів ситуація з електрикою в регіоні стабілізується.

Планові графіки відключень запроваджені також на Одещині.

У Дніпровському регіоні мережевих обмежень немає. Живлення власних потреб Запорізької АЕС з енергосистеми України, перерване обстрілами ворога, було сьогодні відновлено.

Читайте також: росія місяць накопичувала сили для сьогоднішнього ракетного удару — розвідка

Як повідомлялось, усю ніч 9 березня тривала п'ятнадцята масована ракетна атака росіян на енергетичну інфраструктуру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-