Мер Маріуполя: Жителів міста змушують говорити, що його зруйнували «націоналісти»

Мер Маріуполя: Жителів міста змушують говорити, що його зруйнували «націоналісти»

Укрінформ
У Маріуполі загарбники при оформленні на роботу змушують людей на камеру говорити, що місто було зруйноване не росією, а українськими націоналістами.

Про це на брифінгу у пресцентрі Укрінформу заявив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко, передає кореспондент агентства.

«Що вони зараз роблять в Маріуполі? Якщо ти хочеш іти до роботи, яку вони пропонують – щось прибирати, розбирати ці завали, щоб разом з цією державкою-терористкою російською федерацією ховати свої військові злочини, то ти маєш присягнути їй на віру. Тобто вмикається камера і вони питають: «А що це відбулося в Маріуполі, хто це зробив?». І люди примусово мають сказати, що це зробила не росія, а зробили націоналісти України. Тобто вони примусово це роблять», - розповів Бойченко.

Читайте також: У Маріуполі страйк: водіям не дають зарплату та пальне для автобусів

За його словами, так само загарбники роблять, коли видають свої російські паспорти містянам. Люди вимушені оформляти ці паспорти, бо без них не можна отримати ні гуманітарну допомогу, ні пенсію, а працівники бюджетної сфери не зможуть отримати зарплату.

«Коли ти хочеш, не дай Боже, отримати цей червоний папірець (паспорт росії – ред.), ти так само маєш сказати про це. Тобто так вони там таким чином сьогодні тиснуть, як держава-терорист і перефарбовують, переформовують людей, але люди все розуміють», - додав мер.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Наразі у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. У пошкоджених будинках, де мешкають люди, немає опалення, нормального водопостачання та електрики. Люди через своє тяжке матеріальне положення вишиковуються в черги на вулиці за безкоштовною тарілкою якоїсь їжі – супу чи каші. Ціни на продукти харчування у магазинах дуже високі.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Читайте також: Маріупольських студентів змусили здавати кров для військових рф

У місто з 20-х чисел лютого часто залітає «бавовна», лунають вибухи, місцеві жителі повідомляють про влучання у склади боєкомплектів військових рф, пального та ворожу військову техніку. Ці вибухи засвідчують, що віддалені ворожі цілі вже не є недосяжними для Сил оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-