СБУ затримала ще двох поплічників росіян з Харківщини та Донеччини

СБУ затримала ще двох поплічників росіян з Харківщини та Донеччини

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала ще двох осіб, які співпрацювали із загарбниками у тимчасово захоплених районах Харківської та Донецької областей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Зловмисники викриті в ході стабілізаційних заходів у визволених районах. Їм повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4. та ч. 5 ст. 111-1 КК (Колабораційна діяльність).

Установлено, що житель Ізюмського району Харківської області підтримав російських загарбників та запропонував їм допомогу у війні проти України.

За даними слідства, зловмисник добровільно брав участь у будівництві ворожих блокпостів та ремонтував бронетехніку росіян. Також він допомагав розселяти загарбників у будинках місцевих жителів, які виїхали до інших регіонів України.

Після визволення району колаборант намагався переховуватися від правосуддя, однак був викритий і затриманий співробітниками СБУ.

Також затримано жительку Лимана Донецької області. Під час тимчасової окупації міста вона погодилася очолити псевдовідділ персоніфікованого обліку «управління праці та соціального захисту населення днр». Жінка пропонувала місцевим мешканцям отримувати пільги в російських рублях, складала списки пільговиків та формувала для загарбників відповідну базу.

Під час визволення Лимана колаборантка втекла до Вінницької області. У ході слідчо-оперативних дій співробітники СБУ розшукали та затримали її.

Читайте також: СБУ передала до суду вже понад 300 справ проти колаборантів - Малюк

Фігуранти перебувають під вартою. Розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, на визволеній території Харківської області СБУ затримала ексдепутата, який наказав переобладнати лікарні під шпиталі для поранених військових рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-