Допомагав лікувати загарбників: СБУ затримала експосадовця із Куп'янська

Допомагав лікувати загарбників: СБУ затримала експосадовця із Куп'янська

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала на звільненій території Харківської області ексдепутата, який наказав переобладнати українські лікарні під військові госпіталі для поранених росіян.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомила у Телеграмі.

Контррозвідка СБУ викрила ще одного чиновника-колаборанта у ході стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківської області.

Поплічником ворога виявився депутат Куп’янської районної ради, який раніше очолював міський відділ охорони здоров’я.

Після захоплення райцентру він підтримав російських загарбників і добровільно запропонував їм допомогу в організації лікування поранених.

Читайте також: У Херсоні викрили трьох колаборантів, які працювали на росіян у виправній колонії

За це його призначили керівником "відділу охорони здоров’я військово-цивільної адміністрації Куп‘янського району рф". Зловмисник одразу віддав вказівку переобладнати лікарні під госпіталі.

Ексчиновник особисто розпорядився невідкладно лікувати учасників російських угруповань, у тому числі терористів "л/днр".

Після звільнення Куп’янська колаборант сподівався уникнути правосуддя і "загубитися" серед місцевих жителів. Проте співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

У зловмисника вилучили "оригінали" документів із доказами його злочинних розпоряджень.

Читайте також: СБУ затримала на Донеччині російського інформатора

На підставі отриманих матеріалів фігуранту повідомили про підозру ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Під час оголошення підозри він повністю визнав свою провину.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області взяли під варту чоловіка, який забезпечував житлом російських військових та передавав їм дані про розміщення підрозділів ЗСУ.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-