військового рф заочно засудили за пограбування жителів Тростянця

військового рф заочно засудили за пограбування жителів Тростянця

Укрінформ
У Сумській області заочно засудили російського військового, який під час захоплення Тростянця, погрожуючи зброєю, відбирав у місцевих жителів цінні речі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За публічного обвинувачення Охтирської окружної прокуратури військовослужбовця рф визнали винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Вироком суду йому призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Прокурори в суді довели, що обвинувачений обіймає посаду командира відділення військової частини 19612 у 4-й гвардійській танковій кантемирівській ордена леніна червонопрапорній дивізії імені юрія андропова (Наро-Фомінськ, московська область).

Як зазначили в ОГП, перебуваючи на блокпосту, облаштованому під час захоплення росіянами Тростянця Охтирського району, він здійснював заходи з перевірки транспортних засобів та осіб, які пересувались містом.

У березні 2022 року під час зупинки авто російський військовий змушував водія та пасажирів виходити із салону та, погрожуючи зброєю, відбирав у них цінні речі. Встановлено, що засуджений відібрав у трьох осіб смартфони та готівку. При цьому командир відділення брав лише дороговартістні ґаджети.

Читайте також: Катував тероборонівців: на Харківщині заочно оголосили підозру бойовику «Призрака»

Спеціальне досудове розслідування провели слідчі Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за процесуального керівництва прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області слідчі заочно оголосили підозру дев’ятьом російським військовослужбовцям, які під час тимчасового захоплення села Циркуни обікрали приватний будинок та лишили на вкрадених телефонах і планшетах «селфі на згадку».

Фото: Голос України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-